Αλβανία: Πρόεδρος και πρωθυπουργός καλούν τους Αλβανούς του Μαυροβουνίου να ψηφίσουν μαζικά


Αύγουστος 27, 2020. 21:04

 

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα κάλεσε τους Αλβανούς στο Μαυροβούνιο να εκμεταλλευτούν την ιστορική ευκαιρία συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές της 30ης Αυγούστου μέσω ενός βίντεο μηνύματος στα κοινωνικά μέσα.


Ο Μέτα τόνισε επίσης ότι αυτές οι εκλογές αποτελούν ευκαιρία ενίσχυσης της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

«Οι εκλογές στις 30 Αυγούστου είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους τους πολίτες του Μαυροβουνίου να ενισχύσουν την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας τους. Με την ευκαιρία αυτή, εκφράζω την πεποίθησή μου ότι οι συμπατριώτες μας στο Μαυροβούνιο θα χρησιμοποιήσουν αυτήν την ιστορική ευκαιρία μέσω ευρείας συμμετοχής, αλλά και μέσω της υποστήριξής τους στις αλβανικές εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να αυξήσουν την εκπροσώπησή τους στο κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου, καθώς και σε όλα τα μελλοντικά κυβερνητικά όργανα», είπε ο Μέτα.


Ανέφερε επίσης ότι οι Αλβανοί πρέπει να αισθάνονται περήφανοι για τον ιστορικό ρόλο που διαδραμάτισαν και τη συμβολή του μέχρι στιγμής από τον αλβανικό παράγοντα στο Μαυροβούνιο.

-«Ναι,  είμαι περήφανος για τον ιστορικό ρόλο και τη συμβολή του αλβανικού παράγοντα στο Μαυροβούνιο μέχρι στιγμής. Αναμφίβολα, θα συνεχίσει στο μέλλον, για να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή προοπτική αυτής της φιλικής, γειτονικής και αναντικατάστατης χώρας εταίρου, για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας, λέει ο Μέτα.

 

Έντι Ράμα: ψηφίστε το κόμμα του Μίλο Τζουκάνοβιτς

 

Αντίθετα, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα κάλεσε χθες όλους τους  Αλβανούς πολίτες του Μαυροβουνίου να ψηφίσουν το κόμμα του Μίλο Τζουκάνοβιτς «έτσι ώστε η χώρα να μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται».

«Είμαστε ευγνώμονες που υπάρχει ο Μίλο, όχι μόνο για το Μαυροβούνιο, αλλά και για την Αλβανία και τους Αλβανούς στο Μαυροβούνιο, το Κοσσυφοπέδιο και άλλα μέρη της περιοχής, καθώς και για ολόκληρη την περιοχή μας στο σύνολό της», δήλωσε ο Ράμα σε βίντεο μήνυμα.

Τα  αλβανικά πολιτικά κόμματα συμμετέχουν στις κοινοβουλευτικές εκλογές της Κυριακής με κοινό κατάλογο υποψηφίων.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr