Λιβύη: Με τη βοήθεια μισθοφόρων δημιουργείται στρατιωτικό αεροδρόμιο στην Ταρχούνα

Φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές στην πόλη Ταρχούνα (από το δημοσίευμα)

Αύγουστος 12, 2020. 09:01

 

Στρατιωτική πηγή της Λιβύης ανέφερε μεγάλη μετακίνηση πολιτοφυλακών και μισθοφόρων στις περιοχές  Σουκ αλ Χαμίς, Μασαέλ και βόρεια της Ταρχούνα.


Η πηγή επισήμανε ότι η παράνομη κυβερνητική πολιτοφυλακή της Αλ Βέφακ (Τρίπολης)  δημιουργεί αεροδρόμιο στην Ταρχούνα, που θα χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, ο οποίος ζήτησε την ανωνυμία του,  σημειώθηκαν μεγάλες μετακινήσεις μισθοφόρων και εξοπλισμού μηχανημάτων οδοποιίας προκειμένου να διαμορφώσουν λωρίδα προσγείωσης και δρόμων στην περιοχή.

Ο Λίβυος στρατιωτικός αναλυτής, Αμπντού λ Ραχμάν αλ Μπουσίφι [Abdul Rahman Al-Busifi], δήλωσε ότι η παράνομη κυβέρνηση  της Τρίπολης επιδιώκει να οχυρώσει και να διαμορφώσει περιοχές για στρατιωτικούς σκοπούς στα νοτιοδυτικά, ειδικά στις πόλεις Ταρχούνα και Μπανί Ουαλίντ.

Ο αλ Μπουσίφι πρόσθεσε ότι οι πολιτοφυλακές γνωρίζουν ότι βρίσκονται στα πρόθυρα ενός ολοκληρωτικού πολέμου με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης και οι Τούρκοι στρατιωτικοί σύμβουλοι επωφελήθηκαν από το ανθρώπινο απόθεμα των μισθοφόρων από τη Συρία για τη δημιουργία προηγμένων τοποθεσιών στις περιοχές του δαχτυλιδιού της πρωτεύουσας και στις παρακείμενες περιοχές στα νοτιοδυτικά.

Από την πλευρά του, ο Ζιάντ αλ Σαϊμπάνι [Ziad Al-Shaibani], πολιτικός αναλυτής, επιβεβαίωσε ότι οι πολιτοφυλακές και οι μισθοφόροι δεν θα σταματήσουν τις επιθέσεις τους εναντίον των Λιβύων, υποστηριζόμενοι από την Τουρκία και το Κατάρ.  

Πρόσθεσε, ότι αυτό που γίνεται στην Ταρχούνα, έχει γίνει στην Μπανί Ουαλίντ, στη  Βαρσαφάνα και αλ Αουανίγια στο Δυτικό Όρος, καθώς αυτές οι πολιτοφυλακές επιδιώκουν την υποδούλωση του λαού.

Στις 5 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, οι πολιτοφυλακές της κυβέρνησης Φαγιέζ αλ Σάρατζ  [Fayez al-Sarraj], υποστηριζόμενες από εξτρεμιστικές ομάδες των συριακών μισθοφόρων, εισέβαλαν στην Ταρχούνα, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις που υποστήριζαν τον λιβυκό στρατό στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, και οι ομάδες πραγματοποίησαν εκδίκηση εναντίον αμάχων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, γράφει το αραβικό δημοσίευμα.

Al Ain.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr