Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις υπέγραψαν πετρελαϊκή συμφωνία με αμερικανική εταιρεία


Αύγουστος 2, 2020. 21:26

Αρνητική ήταν η στάση της τουρκικής κυβέρνησης  στη συμφωνία αμερικανικής εταιρείας με τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας για την εκμετάλλευση του πετρελαίου στα κοιτάσματα της περιοχής ‘Rumailan’, όπως αναφέρουν τουρκικά και αραβικά δημοσιεύματα.


Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι, επιβεβαίωσε την υπογραφή της συμφωνίας με την αμερικανική εταιρία «Delta Crescent Energy LLC», πρόσθεσε επίσης, ότι «καταγράφηκε αρνητική αντίδραση της Άγκυρας».


Η είδηση μεταδόθηκε από την Al Monitor που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, που σημείωσε ότι η αμερικανική εταιρεία έχει αποκτήσει άδεια από  την Υπηρεσία Ελέγχου Εξωτερικών Περιουσιακών Στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για να λειτουργήσει στη Συρία.


Ο Πομπέο ενέκρινε τη συμφωνία


Τα δημοσιεύματα σημειώνουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε στη σύνοδο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας ότι «η συμφωνία δεν είναι μειονεκτική».


 

Gazete Duvar, Sky News Arabia,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr