Η Τουρκία απογειώνει αεροσκάφη με πυραύλους- Επείγουσα επίσκεψη Μητσοτάκη σε αεροπορική βάση

 

Αύγουστος 15, 2020. 20:19

Ενώ η Τουρκία ανακοίνωσε την εναέρια παρουσία επί 24 ώρες, οκτώ αεροσκαφών εξοπλισμένων με πυραύλους έτοιμους για πυροδότηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα ελληνική αεροπορική βάση.


Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν από τα ελληνικά ΜΜΕ δείχνουν τη στιγμή της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού στην  πτέρυγα μάχης της Σούδας όπου είναι στεγασμένα μαχητικά αεροσκάφη «F-16», τα οποία φαίνεται επίσης να είναι εξοπλισμένα με πυραύλους, γράφει το abcnews.al.


«Η προληπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη. Αυτό έχει αποδειχθεί επί τόπου τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Επί αρκετές ημέρες, οι εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους, ενώ πριν από δύο ημέρες μια ελληνική φρεγάτα συγκρούστηκε με την τουρκική φρεγάτα "Κεμάλ Ρέις", που συνόδευε το πλοίο "Oruç Reis" προκαλώντας τον Ερντογάν να απειλήσει με πόλεμο, σημειώνει το δημοσίευμα.

 

abcnews.al

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr