Η Τουρκία στέλνει χιλιάδες Σύρους μισθοφόρους και Τυνήσιους τζιχαντιστές στη Λιβύη

Αύγουστος 2, 2020. 23:11


Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να στέλνει μισθοφόρους και τζιχαντιστές από τη Συρία στο έδαφος της Λιβύης. 


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- SOHR,  παρακολούθησε την άφιξη μιας νέας παρτίδας τρομοκρατών που υποστηρίζονται από την Άγκυρα, η οποία περιλαμβάνει εκατοντάδες μαχητών εθνικοτήτων της Συρίας, καθώς και την άφιξη ορισμένων άλλων ξένων τζιχαντιστών. 


Ενώ μια νέα ομάδα δεκάδων μισθοφόρων από την Τουρκία επέστρεψε από τη Λιβύη στη Συρία λόγω του ότι έληξε το συμβόλαιό τους.


Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του SOHR, ο αριθμός των νεοσύλλεκτων που έφτασαν στη Λιβύη έχει αυξηθεί σε σχεδόν 17.000 μισθοφόρους από τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων 350 παιδιών κάτω των 18 ετών, εκ των οποίων 6.000 επέστρεψαν στη Συρία αφού πέρασαν η διάρκεια των συμβάσεων τους και έλαβαν τους μισθούς τους.


 Εν τω μεταξύ, η Τουρκία συνεχίζει να στρατολογεί περισσότερους μισθοφόρους, φέρνοντάς τους στο τουρκικό έδαφος για να παρακολουθήσουν στρατιωτική εκπαίδευση.


Αραβικό δημοσίευμα, εξάλλου, αναφέρει ότι  ομάδες προσκείμενες στον τουρκικό στρατό στη Συρία, πιέζουν μαχητές από την Τυνησία που ήρθαν να πολεμήσουν ως τζιχάντ, να μεταβούν στη Λιβύη για τον ίδιο λόγο.


Ήδη, 2.500 από αυτούς έχουν πειστεί, εκπαιδεύτηκαν σε τουρκικά στρατόπεδα και εστάλησαν την Τρίπολη.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr