Τεράστιες Αμερικανικές Επενδύσεις για Βάσεις στην Τουρκία



Αύγουστος 29, 2020. 21:41 

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF), υπέγραψε συμβόλαιο αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ για την παροχή βασικής επιχειρησιακής υποστήριξης σε στρατιωτικές βάσεις στην Τουρκία, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν, η σύμβαση περιλαμβάνει την παροχή βασικής επιχειρησιακής υποστήριξης για στρατιωτικές βάσεις υπό την ευθύνη της  Αεροπορικής Διοίκησης της Ευρώπης (USAFE) και της αεροπορικής Διοίκησης της Αφρικής (AFAFRICA).

Οι αμερικανικές επενδύσεις που αναφέρονται στη σύμβαση αυτή αφορούν την αεροπορική βάση  Morón της Ισπανίας, την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ (Τουρκία), τον αεροπορικό σταθμό της Σμύρνης (Τουρκία) και την εγκατάσταση υποστήριξης στην Άγκυρα (Τουρκία).

Οι διαπραγματεύσεις για τη σύμβαση, συνολικής αξίας 974 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, επρόκειτο να περατωθούν την Πέμπτη στις 27 Αυγούστου, όπως σημειώνεται.



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr