Έσπασε φράγμα στο Γαλάζιο Νείλο, καταστράφηκαν εκατοντάδες σπίτια (βίντεο)

 

βίντεο

Αύγουστος  2, 2020. 21:02

Κάιρο.

Η Αίγυπτος έχει εκφράσει την αλληλεγγύη της προς το Σουδάν μετά την κατάρρευση του φράγματος Μπούτ στην πολιτεία Γαλάζιος Νείλος στα νοτιοανατολικά της χώρας, με αποτέλεσμα την καταστροφή εκατοντάδων σπιτιών.


Δήλωση του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε, «Η Αίγυπτος βρίσκεται δίπλα στους αδελφούς, στο Σουδάν, για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις αυτού του περιστατικού, με τους αδελφικούς δεσμούς που συνδέουν τους δύο λαούς της κοιλάδας του Νείλου, τις ιστορικές σχέσεις, την φυσική ενότητα και το πεπρωμένο που ενώνουν τις δύο χώρες»

Η κατάρρευση του φράγματος λόγω των ισχυρών βροχών κατέστρεψε 600 σπίτια και άλλα πλημμύρισαν. «Αλλά οι κάτοικοι κατάφεραν να φύγουν από τα σπίτια τους».

ο Σουδάν αντιμετωπίζει συνήθως έντονες βροχές μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου. Η χώρα αντιμετωπίζει ετησίως τον κίνδυνο πλημμυρών . Ισχυρή καταιγίδα έπληξε το βόρειο Σουδάν την Τετάρτη, που προκάλεσε την κατάρρευση δεκάδων σπιτιών.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Σουδάν, σοβαρές πλημμύρες παρουσιάστηκαν στην πόλη του Αμπού Χαμάντ, στην πολιτεία του Γαλάζιου Νείλου  «που προκάλεσε μεγάλες απώλειες σε σπίτια και περιουσία».

Sky News Arabia

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr