Έρχεται αμερικανικός εξοπλισμός στην Αλεξανδρούπολη για συμμετοχή στην άσκηση της Γεωργίας


Αύγουστος 23, 2020. 22:03

Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου θα αφιχθεί αμερικανικό υλικό για την άσκηση «Noble Partner» στη Γεωργία και θα πρέπει να μεταφερθεί στη Μαύρη Θάλασσα, σημειώνει  η ρωσική πηγή  ‘Νότιος Άνεμος’ στο ‘telegram’.


Αυτό θα γίνει με το γρήγορο  αμερικανικό πολεμικό πλοίο USNS Yuma (T-EPF-8), το οποίο βρίσκεται τώρα στο ελληνικό λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Το ίδιο το λιμάνι είναι αξιοσημείωτο για το γεγονός ότι έχει εδώ και καιρό μετατραπεί σε εφοδιαστική βάση των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και εφαλτήριο για επιχειρήσεις στον Εύξεινο Πόντο.

Προγραμματίζεται μέχρι το 2022 να γίνει ναυτική βάση, όπου θα αναπτυχθεί μια μοίρα ελικοπτέρων κατά των υποβρυχίων και μέρος των στρατευμάτων που σχεδιάζονται να αποσυρθούν από τη Γερμανία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 27 Ιουλίου στην Αλεξανδρούπολη βρισκόταν ταυτόχρονα με το Yuma το οχηματαγωγό Endurance που συμμετείχε στη μεταφορά αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη υπό την άσκηση Defender Europe.

Η άσκηση Noble Partner θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr