Δεύτερη φορά: Τουρκικά F-16 μπήκαν στο στόχαστρο των ελληνικών συγκροτημάτων S-300

Αύγουστος 11, 2020. 20:44

Επί μισή ώρα τα τουρκικά αεροσκάφη F-16 κλειδώθηκαν με τα συγκροτήματα των S-300 κατά τη διάρκεια παραβιάσεων των ελληνικών συνόρων, σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.


Η τουρκική πολεμική αεροπορία παραλίγο να χάσει δύο (άλλες πηγές μιλούν για τέσσερα) μαχητικά αεροσκάφη F-16 τα οποία παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο και δεν απάντησαν στις κλήσεις.

Έγινε γνωστό για τουλάχιστον δύο εισόδους τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών στο εναέριο χώρο του γειτονικού κράτους, με καθυστερημένη έξοδο  από αυτόν, που προφανώς ανάγκασε την Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τα σοβιετικού τύπου συγκροτήματα  S-300 για να χτυπήσει τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σε περίπτωση κλιμάκωσης.

Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι το περιστατικό συνέβη στο Αιγαίο Πέλαγος, ωστόσο, για ποιο σκοπό η Τουρκία αποφάσισε να προχωρήσει για μια τέτοια πρόκληση - δεν είναι γνωστό, οι ειδικοί εφιστούν προσοχή στο γεγονός ότι η Άγκυρα γνώριζε πλήρως ότι η Αθήνα είναι έτοιμη να επιτεθεί σε τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα, όπως ανακοίνωσε λίγες μέρες νωρίτερα στην ίδια η Ελλάδα.

«Μαχητικά αεροσκάφη  F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας πετούν πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος σε κοντινή απόσταση από τα ελληνικά νησιά. Τα αεροσκάφη προβαίνουν σε προκλητικές ασκήσεις κοντά στα νησιά της Ρόδου και του Καστελόριζο», αναφέρει πηγή σε δημοσίευμα του «Telegram».


Η Ελλάδα είναι εξοπλισμένη με διάφορα συγκροτήματα S-300, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον της Τουρκίας για δεύτερη φορά την τελευταία εβδομάδα, αν και δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη επιβεβαίωση αυτών των δεδομένων από τη διοίκηση του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας σχετικά με αυτό.

Προς το παρόν, στο χτύπημα των τουρκικών F-16, η Αθήνα συγκρατείται από άλλα μέρη του ΝΑΤΟ, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη την κλιμάκωση της κατάστασης εκ μέρους του Ερντογάν, τα ελληνικά S-300 είναι έτοιμα να υπενθυμίσουν στην Άγκυρα πως μπορεί να εξελιχθεί αυτή.


avia.pro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr