Τουρκικά F-16 πέταξαν σε απόσταση επίθεσης από την πρωτεύουσα της Αρμενίας

 


Αύγουστος 2, 2020. 22:14

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 πλησίασαν την πρωτεύουσα της Αρμενίας σε απόσταση αεροπορικής επίθεσης, σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.


Πριν από λίγες ώρες, η τουρκική πλευρά δημιούργησε μια ακόμη πολύ επικίνδυνη πρόκληση στέλνοντας μαχητικά αεροσκάφη F-16 κατευθείαν στο Γερεβάν. 


Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, τουλάχιστον δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κατευθύνθηκαν προς το Γερεβάν σε άμεση πορεία, και έφθασαν  56 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, που είναι η ακτίνα ρίψης πυραύλων αεροσκαφών, προφανώς, απείλησαν να χτυπήσουν την πρωτεύουσα της Αρμενίας.


Ωστόσο, οι προκλήσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης Τουρκίας- Αζερμπαϊτζάν δεν τελείωσαν εκεί - τουλάχιστον τέσσερα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκαν κοντά στα σύνορα της Αρμενίας, τα οποία πλησίασαν, αλλά δεν τα παραβίασαν, γνωρίζοντας ότι ο στρατός της Αρμενίας θα άνοιγε αμέσως πυρ και στα τουρκικά και στα αζέρικα ελικόπτερα.


Δεν είναι ακόμη γνωστό με τι ακριβώς συνδέονται αυτές οι προκλήσεις, λαμβάνοντας, όμως,  υπόψη τις απειλητικές δηλώσεις της Άγκυρας, οι ειδικοί πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο η Αρμενία θα αναγκαζόταν να επιτεθεί, που αυτό θα έδινε την ευκαιρία στην Τουρκία να έρθει σε  ένοπλη σύγκρουση με αυτήν τη χώρα νόμιμα, ωστόσο, δεδομένης της υποστήριξης από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από τη Ρωσία, έγινε δυνατή η αποφυγή της επιδείνωσης της κατάστασης.


Avia.Pro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr