Η Τουρκία ετοιμάζει το γεωτρύπανο ‘Kanuni’


Αύγουστος 17, 2020. 19:19

Το τρίτο  πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας βρίσκεται σε διαδικασία συντήρησης στη Μερσίνη της Τουρκίας αναμένοντας να ανοιχθεί στη Μεσόγειο. Το γεωτρύπανο Κανουνί στο οποίο βρίσκεται στη διαδικασία εκσυγχρονισμού και ετοιμότητας προσελκύει, επίσης, την προσοχή των παραθεριστών, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


Η Τουρκία το προγραμματίζει να το θέσει σε δραστηριότητα ως το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα μπορεί να φθάσει σε βάθος 11.400 μέτρων με ικανότητα διάτρησης 3 χιλιάδων μέτρων. Το Κανουνί μέχρι το 2015 χρησιμοποιήθηκε στη Βραζιλία από την εταιρεία ενέργειας ‘Petrobras’.

Χαρακτηρίζεται ως πλωτό γεωτρύπανο έκτης γενιάς.

Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε ότι τον περασμένο Μάρτιο, 35 υπάλληλοι της τουρκικής εταιρείας ‘Petroleum Corporation’ είχαν τεθεί σε καραντίνα με απαγόρευση εισόδου και εξόδου στην Τουρκία.

Είχε ανακοινώσει ότι η διαδικασία συντήρησης, ενημέρωσης και ανάπτυξης του πλοίου θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας που σχετίζονται με τα μέτρα κατά του Covid-19.


cnnturk.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr