Λιβύη: Η έκπληξη της Τουρκίας από την καταστροφή του αμερικανικού MIM-23 Hawk

Αύγουστος 8, 2020. 20:25

Έκπληξη προκλήθηκε στους στρατιωτικούς κύκλους της Τουρκίας η καταστροφή των αμερικανικών συγκροτημάτων «MIM-23 Hawk» χωρίς να εντοπιστούν τα  ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Mig-29, που πραγματοποίησαν την επίθεση, γράφει ρωσικό δημοσίευμα.


Αρκετά μέσα μαζικής ενημέρωσης, επικαλούμενα την έγκυρη πολωνική ιστοσελίδα Defense24 , αναφέρει ότι ρωσικά μαχητικά MiG-29 στα τέλη Ιουλίου κατέστρεψαν τα αμερικανικά πυραυλικά συστήματα μεσαίας εμβέλειας που αναπτύχθηκαν από τις ΗΠΑ , τα οποία βρίσκονταν κοντά στην πόλη Σύρτη της Λιβύης.


Οι συντάκτες ισχυρίζονται ότι τα συγκροτήματα MIM-23 Hawk δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα μαχητικά, αν και τα ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου βρίσκονταν σε λειτουργία από το σύστημα αεροπορικής άμυνας.


Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι τα συγκροτήματα ήταν υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού , και η καταστροφή τους ματαίωσαν τρόπο την επίθεση στην πόλη από τις δυνάμεις της Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης, φυσικά,  με την υποστήριξη της Άγκυρας.

Σύμφωνα με το πολωνικό δημοσίευμα, αυτό το γεγονός μπορεί να χρησιμεύσει ως παράδειγμα ότι τα ρωσικά Mig- 29s έχουν πολύ υψηλό δυναμικό μάχης εάν είναι εξοπλισμένα με σύγχρονα όπλα υψηλής ακριβείας και βρίσκονται αυτά υπό τον έλεγχο καλά εκπαιδευμένων πιλότων.

Lenta.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr