Η Γαλλία έστειλε δύο αεροσκάφη Rafale στην Κύπρο

Αύγουστος 11, 2020. 16:18

Η στρατιωτική κλιμάκωση φαίνεται να είναι αναπόφευκτη στην ανατολική Μεσόγειο- γράφει αραβικό δημοσίευμα- αφού η Τουρκία ανακοίνωσε την επανάληψη των δραστηριοτήτων εξερεύνησης στις 10 Αυγούστου σε θαλάσσιες περιοχές που επικαλύπτονται με τη θαλάσσια ζώνη που συμφωνήθηκε από την Αίγυπτο και την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα.


 Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε φωτογραφίες του εξερευνητικού σκάφους REIS ORUÇ, συνοδευόμενο από 5 τουρκικά στρατιωτικά ναυτικά σκάφη για προστασία.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα πλοία κατευθύνονται προς την Ανατολική Μεσόγειο για να συνεχίσουν την εξερεύνηση για αποθέματα υδρογονανθράκων.

Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Άμυνας έχει εκδώσει προθεσμία για την αποχώρηση όλων των τουρκικών πολεμικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα έως τις 22:00 CET - 09:00 μ.μ. GMT.

Αύριο το πρωί, η Κυπριακή Εθνική Φρουρά θα πραγματοποιήσει κοινές ασκήσεις με την Ελλάδα και τη Γαλλία στην Κύπρο για να αυξήσει το επίπεδο διαλειτουργικότητας μεταξύ των δυνάμεών τους σε περίπτωση εισβολής από την Τουρκία. 

Η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία θα συμμετάσχει με δύο αεροσκάφη Rafale και την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με F-16, σύμφωνα με στρατιωτικές πληροφορίες.

 «Ως προειδοποίηση για την Τουρκία, η Γαλλία έστειλε δύο μαχητικά Rafale στην Κύπρο», ανέφερε στρατιωτική πηγή.

 «Δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale που υποστηρίζονται από αεροσκάφος εναέριου ανεφοδισμού KC-130J προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση του Ανδρέα Παπανδρέου στην Πάφο. Τα δύο αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε κοινή άσκηση με την Κυπριακή Εθνική Φρουρά».

Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι «το μεγαλύτερο μέρος του στόλου μας είναι έτοιμο να αναπτυχθεί όταν είναι απαραίτητο».

 Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ  Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε στο Twitter ότι «συζήτησε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό (Μητσοτάκη) τη Δευτέρα την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή η κατάσταση πρέπει να επιλυθεί με πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ συμμάχων και στο πλαίσιο των διεθνώ κανόνωον,  όπως είπε- σύμφωνα με το αραβικό δημοσίευμα.


Ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος, Χαμζά Τεκίν, δημοσίευσε φωτογραφίες στο Twitter που δείχνουν  τις θαλάσσιες περιοχές στις οποίες τα τουρκικά ερευνητικά πλοία έχουν βγει στη Μεσόγειο, αγνοώντας τους διεθνούς κανόνες. 

Watan Serb.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr