Γκολάν: Κομάντο προσπάθησαν να καταστρέψουν ισραηλινές μονάδες παρεμβολών των S-300


Αύγουστος 4, 2020. 18:25

Πριν από λίγες ώρες, κομάντο επιτέθηκαν σε έναν ισραηλινό σταθμό ηλεκτρονικής αναγνώρισης και έναν ηλεκτρονικό σταθμό παρεμβολών, ο οποίος παρακολουθεί και διαταράσσει τα ρωσικά συστήματα άμυνας που έχουν εγκατασταθεί στη Συρία. 


Πρόκειται, κυρίως, για τα συστήματα αεροπορικής άμυνας που υπάρχουν στην πρωτεύουσα της Συρίας, ωστόσο, έχει ειπωθεί ότι παρακολουθούν, ακόμη, τα συστήματα S-300 που υπάρχουν στην περιοχή ‘Masyaf’ (στην περιφέρεια της Χάμα).


Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός ανέφερε την εξάλειψη τεσσάρων κομάντο στο Γκολάν. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τέσσερις ένοπλοι διέσχισαν τα σύνορα Συρίας-Ισραήλ, χθες το βράδυ και τοποθέτησαν εκρηκτική συσκευή σε σταθμό ηλεκτρονικής αναγνώρισης στη κορυφή του Tel Fars του Γκολάν. 


Ωστόσο, ο ισραηλινός στρατός εντόπισε και παρακολούθησε τους εισβολείς από την αρχή από της διείσδυσής τους στην περιοχή. 


Οι κομάντο σκοτώθηκαν κατά την επιστροφή τους, από κοινή επιχείρηση του στρατού και της αεροπορίας του Ισραήλ.


Κατόπιν, οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού διέλυσαν την εκρηκτική συσκευή και άρχισαν να τη μελετούν για να ανακαλύψουν σε ποια ομάδα ανήκαν οι νεκροί ένοπλοι.


 Αν και οι ύποπτοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί, το Ισραήλ κατηγόρησε την κυβέρνηση της Συρίας για διείσδυση στην αμφισβητούμενη περιοχή της επικράτειάς του.


«Λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσφατες αποτυχίες των συστημάτων αεροπορικής άμυνας της Συρίας να αποκρούσουν τις επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, οι ειδικοί ανέφεραν ότι αυτό μπορεί να οφείλεται σε ηλεκτρονικές παρεμβάσεις του Ισραήλ στο έργο των συστημάτων Pantsir και S-300, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν πολύ μεγάλο πρόβλημα για τα ισραηλινά μαχητικά F-16.


Defense Arabic.com

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr