Το Κατάρ χρηματοδοτεί με 5 εκατ. δολάρια την Αλβανία για ανέγερση σχολικών κτηρίων


Σεπτέμβριος 12, 2020. 22:45

 Το κράτος του Κατάρ, που εκπροσωπείται από το Ταμείο Ανάπτυξης του Κατάρ, υπέγραψε συμφωνία επιχορήγησης με την κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Αλβανίας, αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης δύο σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ενός νηπιαγωγείου στην πρωτεύουσα (Τίρανα), γράφει δημοσίευμα του Κατάρ.


Τα νέα κτήρια θα εξυπηρετήσουν περισσότερους από 3000 κατοίκους των Τιράνων και θα διευκολύνουν την πρόσβαση στην καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών στη Δημοκρατία της Αλβανίας.

Η συμφωνία υπογράφηκε εκ μέρους του Ταμείου Ανάπτυξης του Κατάρ, από τον γενικό διευθυντή  Χαλίφα μπιν Γιασίμ αλ Κουβάρι  και από τον Αλβανό υπουργό Ανασυγκρότησης  Αρμπεν Αχμετάι.

Ο Αχμετάι, σύμφωνα επίσης με αλβανικό δημοσίευμα,  δήλωσε ότι με αυτά τα χρήματα θα χτιστεί το 9χρονο σχολείο "Lasgush Poradeci" και το σχολείο "15 Σεπτεμβρίου" στην Peza, καθώς και το νηπιαγωγείο αρ. 42.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr