Πολεμικό πλοίο απέκτησε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης- παλιό σοβιετικό


Σεπτέμβριος 11, 2020. 09:41

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, με επικεφαλής τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ μετά την επιβεβαίωση της ύπαρξης ρωσικών πολεμικών αεροσκαφών στην ανατολική Λιβύη, φαίνεται να ενισχύθηκε από ένα πολεμικό πλοίο που έκανε την εμφάνισή του στις λιβυκές ακτές.


 Το πολεμικό πλοίο του Εθνικού Στρατού είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ras Lanuf από τις 5 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της National Oil Corporation (NOC) της Λιβύης, σημειώνει η ρωσική «Репортёр».

Πρόκειται για ένα σοβιετικό πολεμικό πλοίο «1159 ‘Dolphin’” που μέχρι πρόσφατα ήταν σε κακή κατάσταση και δεν μπορούσε να αποπλεύσει από το λιμάνι. Εικάζεται ότι δυνάμεις του ρωσικού στρατού επισκεύασαν το πλοίο και τώρα εμφανίστηκε έτοιμο να υπερασπιστεί τις δυνάμεις του Χαφτάρ έναντι των  τουρκικών πλοίων που βρίσκονται στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

Σύμφωνα εξάλλου με την Avia.pro τα πλοία αυτού του τύπου είναι εξοπλισμένα με ένα διπλό κανόνι AK-726 διαμέτρου 76,2 mm,  πυραύλους P-20, καθώς και ένα σύστημα αεράμυνας.

Τα δημοσιεύματα επισημαίνουν ότι οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ έχουν ενισχύσει την παρουσία τους στην αεροπορική βάση Τζούφρα.

Επίσης, ο εθνικός στρατός της Λιβύης, άρχισε τη χρησιμοποίηση μαχητικών ομάδων- μισθοφόρων από το Τσαντ καθώς και μονάδες πολιτοφυλακής από την οργάνωση ‘Janjaweed’. Στις οδούς που συνδέουν τη Σύρτη με την Τζούφρα ο στρατός του Χαφτάρ έχει δημιουργήσει σημεία ελέγχου.


Στις 21 Αυγούστου, εκπρόσωποι κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης, με επικεφαλής τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ, ανακοίνωσαν μια πρωτοβουλία κατάπαυσης του πυρός. 

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης δεν συμμετείχε σε αυτήν την πρωτοβουλία που την χαρακτήρισε ως  κίνηση εντυπωσιασμού.

Παρ’ όλα αυτά, στη Λιβύη έκτοτε δεν έχουν καταγραφεί νέες στρατιωτικές συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr