Τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν εκ νέου περιοχές του βόρειου Ιράκ

 


«τουρκικά μαχητικά αρχείο»

Σεπτέμβριος 10, 2020. 23:24

 

Πηγή πληροφοριών της κουρδικής κυβέρνησης στο Αρμπίλ, δήλωσε σήμερα το απόγευμα, Πέμπτη, ότι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ξανάρχισαν να βομβαρδίζουν περιοχές που υποψιάζονται ότι κρύβονται αυτονομιστές του PKK, στα βόρεια του κυβερνείου του Ντοχούκ, 100 χλμ βόρεια της Μοσούλης, γράφει η αιγυπτιακή Ahram.


Ο Σερβάστ Σαμπρί, επικεφαλής της περιοχής Κανί Μασί, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων – DPA,  ότι «τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχές του PKK σήμερα στο χωριό Ορμάν της περιοχής Κανί Μασί και οι κάτοικοι πανικοβλήθηκαν καθώς μια ομάδα σπιτιών επλήγη από τους βομβαρδισμούς, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν θύματα.

Τουρκικά μαχητικά προβαίνουν συχνά σε τέτοιες ενέργειες στις κουρδικές περιοχές του βόρειου Ιράκ, καθώς οι επιθέσεις υπολογίζονται σε πολλές εκατοντάδες ανά έτος.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις καταστροφές των περιουσιών τους και της ζωικής περιουσίας τους, δίχως να εισακούγονται.

ahram

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr