Η Τουρκία Συνεχίζει Να Παραβιάζει Την Κυριαρχία Του Ιράκ


Σεπτέμβριος 4, 2020. 22:14

Ο ανταποκριτής της αραβικής τηλεόρασης Αλ-Γκαντ από την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, Αρμπίλ, δήλωσε ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις βομβαρδισμού εντός των ιρακινών εδαφών συνεχίζονται για περισσότερο από δύο μήνες εντός του κυβερνείου του Ντοχούκ στην περιοχή του Κουρδιστάν με drone, πολεμικά αεροπλάνα και πυροβολικό, ως μέρος των διαδοχικών τουρκικών παραβιάσεων στο βόρειο Ιράκ.


Ο ανταποκριτής μας πρόσθεσε ότι ο τουρκικός στρατός εισέβαλε πάνω από 30 χιλιόμετρα στη λωρίδα των συνόρων και δημιούργησε στρατόπεδα και στρατώνες εντός του ιρακινού εδάφους.

Τόνισε ότι οι εξελίξεις στην ιρακινή αρένα ενδέχεται να ενταχθούν σε ένα διεθνές πλαίσιο, ειδικά μετά την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν στα εδάφη του Ιράκ και τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό του Ιράκ Μουσταφά Αλ-Καζέμι, κατά την οποία τόνισε ότι η κυριαρχία του Ιράκ δεν πρέπει να υπόκειται σε παραβιάσεις, σε μια σαφή αναφορά σε αυτό που κάνει η Τουρκία εντός των ιρακινών εδαφών.

Χθες, Πέμπτη, ο Τούρκος πρέσβης στο Ιράκ,  Φατίχ Γιλντίζ, δήλωσε στην ανάρτησή του στο Twitter ότι «Όποιος επιδιώκει εχθρότητα προς την Τουρκία και εργάζεται πίσω από την πλάτη της κρυφά εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα και την ατζέντα των χειριστών του».

Al Ghad

 

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr