Η Σερβία ματαίωσε στρατιωτικές ασκήσεις με Ρωσία και Λευκορωσία


Σεπτέμβριος 10, 2020. 22:02

 

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση απαίτησε από το  Βελιγράδι να εγκαταλείψει τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τη  Λευκορωσία» , δήλωσε ο επικεφαλής του σερβικού Υπουργείου Άμυνας, Αλεξάνταρ Βουλίν. 


Ο υπουργός σημείωσε ότι η σερβική κυβέρνηση δέχεται «τρομερή και αφόρητη πίεση» από τις Βρυξέλλες .

«Μας ζητείται με το τίμημα της εγκατάλειψης του ευρωπαϊκού μας μέλλοντος και με τίμημα ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην πολιτική μας, καθώς και στον λαό μας στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια και τη Δημοκρατία Σέρπσκα, να εγκαταλείψουμε τις προγραμματισμένες στρατιωτικές ασκήσεις με τη Λευκορωσία», είπε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας στην ομιλία του.

Ο Αλεξάνταρ Βουλίν πρόσθεσε ότι αυτή η πίεση «δεν έχει νόημα και δεν βασίζεται στις αποφάσεις μας ή στις πράξεις μας». 

Τόνισε ότι η άνευ προηγουμένου πίεση από την ΕΕ  είναι αποτέλεσμα γενικής υστερίας. Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτή η υστερία καθορίζει «πολιτικές αποφάσεις και κατευθύνσεις μεγάλων και ισχυρών χωρών».

Ο Βουλίν είπε ότι για αυτόν τον λόγο το Βελιγράδι αποφάσισε να «διατηρήσει τη θέση της ουδετερότητας» και να εγκαταλείψει όλες τις στρατιωτικές ασκήσεις για έξι μήνες, μεταξύ άλλων με το «ΝΑΤΟ, το CSTO, τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ανατολή ή τη Δύση».

Πριν από δύο ημέρες είχε δηλώσει ότι οι συμμετέχοντες δυνάμεις στις κοινές ασκήσεις με την ονομασία «Σλαβική Αδελφότητα-2020»,  από τη Ρωσία και τη Σερβία θα φτάσουν στη Δημοκρατία της Λευκορωσίας από τις 10 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr