Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας στα Σκόπια- ζητά υποστήριξη για το Συμβούλιο Ασφαλείας


Σεπτέμβριος 18, 2020. 20:41

Σκόπια.

Ο υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων, Γκέντ Τσακάι, επισκέφθηκε τη Βόρεια Μακεδονία όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας καθώς και με εκπροσώπους των αλβανικών πολιτικών κομμάτων.


Ο Τσακάι, ανέφερε στα κοινωνικά δίκτυα ότι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, εστιάστηκε στη διεξαγωγή κοινής συνάντησης μεταξύ των δύο κυβερνήσεων και τόνισε την κοινή εργασία για περαιτέρω ανάπτυξη στο δρόμο προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Επιπλέον, ο Cakaj είπε ότι ένα άλλο καλό νέο από αυτήν την επίσκεψη είναι η υποστήριξη της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για την Αλβανία στην προσπάθειά της να γίνει μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας 2022-2023», όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά.

 

Συνάντηση με τους ηγέτες των αλβανικών πολιτικών κομμάτων

 


Ο Αλβανός υφυπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με ηγέτες αλβανικών πολιτικών κομμάτων κατά την επίσημη επίσκεψή του στα Σκόπια.

 Πιο συγκεκριμένα, ο Τσακάι είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Συμμαχίας για τους Αλβανούς, τον Ζιγιαντίν Σέλα, τον πρόεδρο του κινήματος "BESA", τον Μπιλάλ Κασάμι, τον πρόεδρο του Αλβανικού Δημοκρατικού Κόμματος, Μεντούχ Τάτσι, και τον Πρόεδρο της Εναλλακτικής, Αφρίμ Γκασί.

Στις συναντήσεις αξιολογήθηκε η αναντικατάστατος ρόλος των Αλβανών στη Βόρεια Μακεδονία για την ανάπτυξη της εσωτερικής δημοκρατίας, της διαδικασίας ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην πορεία της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr