Η Τουρκία σχεδιάζει να εκτοξεύσει δορυφόρο τηλεπικοινωνιών το Νοέμβριο


Σεπτέμβριος 17, 2020. 22:24

 

Το τουρκικό Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών σχεδιάζει να ξεκινήσει τον νέο δορυφορικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Türksat 5A στις 30 Νοεμβρίου, μετά την παραλαβή του δορυφόρου από τη γαλλική εταιρεία Airbus στις 2 Οκτωβρίου.


Αυτό ανακοινώθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών  Αντίλ Καραϊσμαήλογλου στο Διαγωνισμό για Δορυφορικά Μοντέλα στη Λίμνη Τουζ της κεντρικής Ανατολίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ένας άλλος δορυφόρος 5Β θα δρομολογηθεί μετά την εκτόξευση.

«Μέχρι εκείνη τη στιγμή, θα έχουμε προετοιμάσει μια σειρά από εκπλήξεις. Θα κάνουμε μια δήλωση για αυτό το θέμα», είπε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Ο Καραϊσμαήλογλου τόνισε ότι σκοπός του διαγωνισμού είναι να τραβήξει το ενδιαφέρον στους Τούρκους νέους στον τομέα της αεροδιαστημικής.

«Αυτός είναι ένας διαγωνισμός στον οποίο οι μαθητές μπορούν να εργαστούν με δορυφόρους σε όλα τα στάδια, από το σχεδιασμό του διαστημικού συστήματος έως την εφαρμογή του», πρόσθεσε.

Η  Airbus Defense and Space Co. υπέγραψε συμβόλαιο για την παραγωγή των Türksat 5A και 5B, των πρώτων ηλεκτρικών  επικοινωνιακών δορυφόρων στην Τουρκία, το 2017. Οι δορυφόροι κατασκευάστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία σε συνεργασία με την Turkish Aerospace Industries (TAI) και θα λανσαριστούν από την SpaceX, την αεροδιαστημική εταιρεία της Elon Musk.

«Με τον Türksat 5A, η περιοχή κάλυψης θα περιλαμβάνει τη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, τη Βόρεια Αφρική και τη Νότια Αφρική», δήλωσε ο Ali Taha Koç, διευθυντής του προεδρικού τμήματος ψηφιακών μετασχηματισμών.

Με τη σειρά του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για το Türksat 6A, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2022, δήλωσε ότι χάρη σε αυτό το έργο, η Τουρκία θα γίνει μία από τις 10 χώρες στον κόσμο που παράγει δικούς της δορυφόρους τηλεπικοινωνιών.

Moskovsky Komsomolets

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr