Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη χτύπησαν αεροπορική βάση στην κεντρική Συρία

 


Η αεροπορική άμυνα της Συρίας αναχαιτίζει πυραύλους πάνω από τη Δαμασκό το 2018 -φωτό αρχείου

Σεπτέμβριος 3, 2020. 21:39

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA, αναφέρει ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη στόχευσαν την αεροπορική βάση Τ-4 στην πόλη Χομς, η οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα αποτελεί σημαντικός κόμβος της αλυσίδας των ιρανικών όπλων στη Συρία. 


Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης.  Η αεροπορική άμυνα της Συρίας φέρεται να αναχαίτισε αρκετούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τα ισραηλινά αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς την αεροπορική βάση T-4 στην επαρχία Χομς, σύμφωνα με το SANA.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο ανέφερε ότι εμπόδισε τους περισσότερους από τους ισραηλινούς πυραύλους και παραδέχθηκε ότι υπήρξαν ζημιές, χωρίς θύματα, αλλά δεν διευκρίνισε αν αυτά ήταν στην αεροπορική βάση.

Την επίθεση ανέφερε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που παρακολουθεί  την εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία.

Σύμφωνα με την ισραηλινή israelhayom ισραηλινές επιθέσεις είχαν λάβει χώρα και τη Δευτέρα, όπου χτυπήθηκαν στρατιωτικές θέσεις νότια της πρωτεύουσας Δαμασκού, σκοτώνοντας τρεις  στρατιώτες της Συρίας και τραυματίζοντας επτά μέλη πολιτοφυλακής.

Το Ισραήλ σπάνια σχολιάζει τέτοιες αναφορές, αλλά πιστεύεται ότι πραγματοποίησε δεκάδες επιδρομές με στόχο τη στρατιωτική παρουσία του Ιράν στη Συρία.

Άλλα δημοσιεύματα που προέρχονται από τη Συρία, καθώς και ρωσική πηγή ανέφεραν ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από μια περιοχή που συνορεύει με το Ιράκ,  την Ιορδανία και τη Συρία κοντά στη συριακή πόλη Αλ Τανφ, όπου βρίσκεται στρατιωτική βάση των ΗΠΑ.

Από τον Ιούνιο, η Συρία κατηγόρησε το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε τουλάχιστον εννέα αεροπορικές επιδρομές στο έδαφός του.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr