Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Σκόπια: Ο πρόεδρος Πενταρόφσκι ζητά από τον Οικουμενικό Πατριάρχη αναγνώριση της ‘Εκκλησίας’

 


Σεπτέμβριος 20, 2020. 18:13

«Έρχεται η σειρά της «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας- Αρχιεπισκοπή Αχρίδας» να πωληθεί από το κυβερνών κόμμα. Ο πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι, σε μια εποχή που η κυβέρνηση με επικεφαλής τον Ζόραν Ζάεφ διαπραγματεύεται με τη Βουλγαρία την καταγωγή του επαναστάτη Γκότσε Ντέλτσεφ, στέλνει επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο, να επιλύσει το ζήτημα της «Εκκλησίας μας», γράφει η αντιπολιτευτική  ‘Denesen’ των Σκοπίων.

 

Σημειώνει, μάλιστα, ότι ο Πενταρόφσκι  -αν και η προεδρική επιστολή έχει τυπωμένο το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», ο ίδιος στο κείμενο  γράφει για τη «χώρα μου», τους «συμπολίτες» μας, την «Εκκλησία μας» (σημείωση: και όχι η «Μακεδονία» ή «Βόρεια Μακεδονία», οι «Μακεδόνες» και η «Μακεδονική Εκκλησία»- σύμφωνα με την αντιπολίτευση).

 


«Ως Πρόεδρος της χώρας μου, θέλω να σας ενημερώσω προσωπικά ότι ως χώρα, τα τελευταία τρία χρόνια, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο προς όφελός μας και να αφήσουμε πίσω τις ιστορικές διαφωνίες», γράφει η επιστολή του Πενταρόφσκι.

«Απευθύνομαι σε Εσάς εξ ονόματος πολλών συμπολιτών μου που αναγνωρίζονται ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και των οποίων η μόνη επιθυμία και ανάγκη είναι να συμφιλιωθούν με τους γείτονές τους και να προχωρήσουν προς ένα κοινό μέλλον, συνύπαρξη και πραγματική ελευθερία», γράφει η επιστολή και συνεχίζει:

«Από αυτή την άποψη, θα ήθελα να ζητήσω από την Αγιότητα σας να αποδεχτεί το κάλεσμα των ευσεβών λαών μας και της Εκκλησίας μας να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα προσφυγής σας, έτσι ώστε οι πολίτες μας της Ορθόδοξης Χριστιανικής πίστης να έχουν επιτέλους την ευκαιρία να είναι ίσοι με όλους τους άλλους Ορθόδοξους Χριστιανούς στον κόσμο.
»Σας εύχομαι υγεία εν μέσω της μεγάλης αβεβαιότητας με την κρίση υγείας που έχει σαρώνει τον κόσμο».

Denesen

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr