Συνεχίζονται οι τουρκικές αεροπορικές αποστολές στη Λιβύη


Σεπτέμβριος 7, 2020. 19:55

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της έντασης, η Τουρκία έστειλε μια αποστολή όπλων στη Λιβύη μέσω ενός αεροπλάνου «Airbus M400» που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μιστράτα, σημειώνει η λιβυκή 218TV.


Επιπρόσθετα, ο ιστότοπος Itamilradar που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των πτήσεων των αεροσκαφών, ανέφερε σήμερα ότι αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας Boeing E-7T απογειώθηκε από την αεροπορική βάση του Ικονίου  έκανε πτήσεις μεταξύ Τρίπολης και Μισράτα.

Αυτές οι παραβιάσεις έρχονται στο φως της παγκόσμιας καταδίκης για τη συνεχιζόμενη παραβίαση του εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε στη Λιβύη και τροφοδοτώντας τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στη χώρα, ενώ η Τουρκία χρησιμοποιεί τη συμφωνία της με την Al-Wefaq για να περάσει αυτά τα όπλα.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, τόνισε την άρνηση της Ουάσιγκτον να προμηθεύσει όπλα στα αντιμαχόμενα μέρη στη Λιβύη, κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει να προμηθεύει όπλα στη Λιβύη, λέγοντας ότι αυτό θα τροφοδοτήσει τη συνεχιζόμενη σύγκρουση.

218TV

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr