Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

«Παγκόσμιο σκάνδαλο εναντίον της Τουρκίας από την Αμερική»


Σεπτέμβριος 30, 2020. 22:05

Ως «παγκόσμιο σκάνδαλο εναντίον της Τουρκίας», παρουσιάζει τούρκικο δημοσίευμα τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για μεταφορά στη βάση της Σούδας μεγάλου αμερικανικού πολεμικού σκάφους.


«Για να αποτραπούν οι δραστηριότητες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, μετά την υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Ελλάδα, άλλη μια υποστήριξη ήρθε από τις ΗΠΑ», γράφει η Yeni Akit.


Το τούρκικο κείμενο επικαλείται δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας «The New York Times», που αναφέρει την πρόθεση των Ηνωμένων Πολιτειών να μεταφέρει στην Κρήτη το πλοίο ‘μαμούθ’ USS Hershel "Woody" Williams.

«Αυτό το σκάνδαλο δημιουργεί κλιμάκωση, με τη συμβολική υποστήριξη της Ελλάδας ενάντια στην Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο για τις δραστηριότητες της εξερεύνησης φυσικού αερίου στην περιοχή», σημειώνει η Γενί Ακίτ.

Ωστόσο, σημειώνει ότι αν και αυτό θα βρίσκεται 600 μίλια από τις ακτές της Τουρκίας, δεν είναι πλοίο που θα μπορούσε να συμμετάσχει σε όποιες πολεμικές δραστηριότητες.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr