Πυραυλική επίθεση σε αεροπορική βάση των Αμερικανών στην Αρμπίλ


Σεπτέμβριος 30, 2020. 23:09

Αρμπίλ- Ιρακινό Κουρδιστάν

Επίθεση με πυραύλους πραγματοποιήθηκε σε περιοχές της πρωτεύουσας του ιρακινού Κουρδιστάν.

Σύμφωνα με κουρδικό δημοσίευμα, έγιναν δύο πυραυλικές επιθέσεις, η μία εναντίον της έδρας του  ιρανικού Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν στο προάστιο Γκιρντακάλ της Αρμπίλ και η δεύτερη κοντά σε βάση όπου βρίσκονται αεροσκάφη των Διεθνών Συμμαχικών Δυνάμεων υπό των ΗΠΑ, που δρουν κατά των τρομοκρατών.

Δύο από τους πυραύλους έπεσαν στην περιοχή Gırgeçal, 15 χλμ από την πρωτεύουσα, ενώ ένας έπεσε κοντά στο αεροδρόμιο όπου σταθμεύουν τα αεροσκάφη του Διεθνούς Συνασπισμού.

Πηγή από τις Συμμαχικές Δυνάμεις ανέφερε ότι γνώριζαν για τις επιθέσεις και οι δυνάμεις τους στην περιοχή βρίσκονταν σε εγρήγορση.

Ο διευθυντής του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αρμπίλ, Αχμέτ Ουσουάρ, δήλωσε ότι η επίθεση δεν προκάλεσε ζημιά στο αεροδρόμιο.


Οι Πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από φορτηγό


Το Υπουργείο Εσωτερικών της Περιφέρειας του Κουρδιστάν ανακοίνωσε σχετικά με την πυραυλική επίθεση:

«Περίπου 20:30 το βράδυ, 6 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν εναντίον του διεθνούς αεροδρομίου της Αρμπίλ. Δεν υπάρχει ζημιά στην επίθεση.

Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από ένα φορτηγό στις περιοχές Sheikh Emir και Tercele της Bartilla. Οι εν λόγω περιοχές βρίσκονται υπό την επίβλεψη της 30ης ταξιαρχίας του Hashd al-Shaabi. Οι ειδικές ομάδες μας έχουν ξεκινήσει έρευνα»

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr