Για περίοδο παγκόσμιου χάους - Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν θα δημιουργήσουν κοινή πλατφόρμα ΜΜΕ


Σεπτέμβριος 9, 2020. 21:23

Κωνσταντινούπολη.

Το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία μιας κοινής πλατφόρμας για τα μέσα ενημέρωσης.


Αυτό ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του Γραφείου Διασύνδεσης της Τουρκικής Προεδρικής Διοίκησης Φαχρετίν Αλτούν μετά από συνάντηση με τον Προεδρικό Βοηθό του Αζερμπαϊτζάν - Επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής της Προεδρικής Διοίκησης  Χικμέτ Χατζίγεφ.

 

Οι διαπραγματεύσεις των αντιπροσωπειών των δύο χωρών πραγματοποιήθηκαν σε στενή και εκτεταμένη μορφή στο Παλάτι  Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη.

 

Η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν αντιμετωπίζουν διάφορες απειλές κατά της εθνικής τους ασφάλειας, ανέφεραν οι συμμετέχοντες στη συνάντηση.

 Μάλιστα, εκπρόσωπος της τουρκικής διοίκησης επέστησε την προσοχή σε μια ενδεχόμενη σοβαρή κρίση στην παγκόσμια τάξη.

 

«Σε μια περίοδο χάους και αναταραχών, όταν το διεθνές σύστημα θα πλησιάζει στην κατάρρευση του, και δεν θα έχει σχηματιστεί ένα νέο σύστημα παγκόσμιας τάξης, οι προκλήσεις μπορούν να ξεπεραστούν μόνο με κοινές προσπάθειες χωρών, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της πολιτικής πληροφοριών», δήλωσε ο Αλτούν.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία είναι έτοιμη να αναπτύξει εταιρική σχέση με το Αζερμπαϊτζάν με βάση νέα συγκεκριμένα βήματα, οι προϋποθέσεις για τις οποίες διαμορφώθηκαν κατά τις επισκέψεις του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Μπακού.

 

«Μέσω αυτής της πλατφόρμας, θα εξασφαλιστεί το ολοκληρωμένο έργο των μέσων ενημέρωσης των δύο χωρών, το οποίο θα επιτρέψει επίσης τη διαμόρφωση μιας στρατηγικής για αποτελεσματική και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού, προστατεύοντας τους πολίτες της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν από τις επιπτώσεις της αρνητικής προπαγάνδας, συμπεριλαμβανομένων των κοινωνικών δικτύων», συνόψισε ο Αλτούν.

 

 

Salam News (Αζερμπαϊτζάν)

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr