Ξαφνική συνάντηση με τον Ερντογάν - του προέδρου του Κοσσυφοπεδίου


Σεπτέμβριος 20, 2020. 17:56

Σε μια εποχή που όλοι πίστευαν ότι οι σχέσεις του Κοσσυφοπεδίου με την Τουρκία ήταν τεταμένες μετά την απόφαση της Πρίστινα να ανοίξει πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, ξαφνικά ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη, όπου έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.


Η συνάντηση κοινοποιήθηκε αρχικά από την τουρκική προεδρία, ακολουθούμενη αμέσως από σελίδα του προέδρου Θάτσι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αργότερα από τον πρώην πρόεδρο Μπεχγκέτ Πατσόλι.

Στην ανάρτησή του, ο Θάτσι ανέφερε την ενίσχυση της συνεργασίας με την Τουρκία, την οποία χαρακτήρισε ως  «στρατηγικό εταίρο».

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Ερντογάν για τη θερμή φιλοξενία και την εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της διμερούς συνεργασίας, περιφερειακών και παγκόσμιων θεμάτων», έγραψε.

Πριν από μέρες, αφού επιτεύχθηκε συμφωνία στο Λευκό Οίκο, η τουρκική πρεσβεία στην Πρίστινα αντέδρασε, λέγοντας ότι η Τουρκία αντιτίθεται στο άνοιγμα της πρεσβείας του Κοσσυφοπεδίου στην Ιερουσαλήμ.

Σε αυτό το θέμα, ο Πρόεδρος Θάτσι δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνεχή συνομιλία με τον Τούρκο ομόλογό του, Ερντογάν και ότι σύμφωνα με αυτόν, η αναγνώριση αυτή δεν θα επηρεάσει σε καμία περίπτωση τη συνεργασία και τη φιλία μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Τουρκίας.

Shqiptarja

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr