Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας για Ανατολική Μεσόγειο και για προσβολή Ερντογάν από ελληνική εφημερίδα…


Σεπτέμβριος 21, 2020. 19:57

 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι η χώρα του είναι σε θέση να προστατεύει τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της, καθώς και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο.


Στις δηλώσεις του, ο υπουργός πρόσθεσε ότι η  Άγκυρα υποστηρίζει την ειρήνη, τη σταθερότητα, τις διαπραγματεύσεις και τον διάλογο.

Τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα.

Οι δηλώσεις του έγιναν κατά τη διάρκεια συνάντησης μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Άμυνας και διοικητών του στρατού, μέσω «τηλεδιάσκεψης», τη Δευτέρα, για να συζητηθούν οι εξελίξεις στην κατάσταση της Ανατολικής Μεσογείου, οι επιχειρήσεις κατά της τρομοκρατίας και τα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ο Ακάρ ανέφερε ότι η 5η συνάντηση των τουρκικών και ελληνικών στρατιωτικών αντιπροσωπειών, η οποία θα συζητήσει «μεθόδους επίλυσης της σύγκρουσης», θα πραγματοποιηθεί αύριο στην έδρα του ΝΑΤΟ στη βελγική πρωτεύουσα, Βρυξέλλες.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η ελληνική πλευρά καταφεύγει πάντα στη χρήση φράσεων όπως «παρενόχληση», «ένταση» και «επιθετικότητα», σε σχέση με την υπάρχουσα κρίση.

Πρόσθεσε:

 «Αυτό που κάνουμε δεν είναι παρενόχληση ή ένταση, αλλά μια διερευνητική και επιστημονική δραστηριότητα στην «ηπειρωτική μας υφαλοκρηπίδα» που ανακοινώσαμε το 2004, και έχουμε ήδη πραγματοποιήσει δραστηριότητες σε αυτήν και δεν είναι κάτι νέο τώρα», είπε χαρακτηριστικά αμφισβητώντας τη δικαιοδοσία της Ελλάδας.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρα αναφέρθηκε στην προσβολή με πρωτοσέλιδο σε ελληνική εφημερίδα εναντίον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

 

Στις δηλώσεις του, ο υπουργός είπε ότι η χρήση  από την ελληνική εφημερίδα «Δημοκρατία» προσβλητικού τίτλου για τον πρόεδρο θα παραμείνει λεκές ντροπής στην ιστορία του ελληνικού Τύπου.

Ο Ακάρ πρόσθεσε: «Πρόκειται για μια πολύ ταπεινωτική αναφορά που δεν έχει καμία σχέση με τη δημοσιογραφία», εκφράζοντας την έντονη καταδίκη του για αυτήν.

Νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι κανένας σοφός δεν θα μπορούσε να δεχτεί αυτήν τη φράση, συμπεριλαμβανομένων των σοφών του ελληνικού λαού.

Ο υπουργός εξήγησε ότι η Τουρκία αναμένει από τις ελληνικές αρχές να λάβουν άμεσα δικαστικά και διοικητικά μέτρα εναντίον αυτών των συντακτών.

Τόνισε ότι αυτά είναι ανήθικα και επιδιώκουν να σαμποτάρουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και καταδικάζονται κυρίως από την ανθρώπινη συνείδηση.

Ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα Μπουράκ Οζουγκεργκίν Burak Ozgirgen ενημέρωσε τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια για την αντίδραση της Άγκυρας για το συμβάν.

Δημοσίευμα της Daily Sabah, νωρίς σήμερα, ανέφερε ότι ο Τούρκος πρόεδρος έκανε μήνυση για το δημοσίευμα εναντίον της ελληνικής εφημερίδας.

Turkey al aan

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr