Πρόεδρος Σερβίας στη συνάντηση με Ερντογάν: Οι Έλληνες είναι φίλοι μας, αλλά εμείς έχουμε τα δικά μας συμφέροντα


Σεπτέμβριος 25, 2020. 18:53

«Ο πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς επεσήμανε ότι είχε μια εξαιρετική συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι τον θεωρεί φίλο της Σερβίας, για όλα τα σημαντικά θέματα. Δήλωσε ότι μίλησαν επίσης για τη συμφωνία μεταξύ Σερβίας και Ουάσινγκτον για το ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων, καθώς και ότι ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε μεγάλο σεβασμό για τη χώρα μας», γράφει στην ηλεκτρονική σελίδα της, η Σερβική Ραδιοτηλεόραση.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, επεσήμανε ότι μίλησε με τον Ερντογάν για πολιτική συνεργασία,  για έργα υποδομής,  για τη βιομηχανική ζώνη που θα είναι μία από τα δύο ή τρεις καλύτερες στον κόσμο και η οποία πρέπει να δημιουργηθεί στο έδαφος της Βοϊβοντίνα.

«Αυτό θα ήταν ένα κίνητρο για την ανάπτυξη της οικονομίας μας. Μιλήσαμε επίσης για τις περιφερειακές σχέσεις, πώς μπορούμε να διατηρήσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα, καθώς και για τη συνεργασία μας σε διεθνείς οργανισμούς και θεσμούς», έγραψε ο Βούτσιτς.

 

Οι Έλληνες είναι φίλοι μας, αλλά η Σερβία έχει τη δική της πορεία

 


Ζητήθηκε να σχολιάσει αυτό που ειπώθηκε νωρίτερα ότι «η Τουρκία δεν θα ήθελε κάποιες άλλες χώρες (προφανώς, η Ελλάδα) να πάρουν τη Σερβία ως ασπίδα στον αγώνα κατά της Τουρκίας», ο Βούτσιτς δήλωσε ότι «δεν θέλουμε συγκρούσεις με την Τουρκία».

«Θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις (με την Τουρκία) και αυτό είναι όλο.

Από την άλλη πλευρά, έχουμε τους Έλληνες φίλους μας, που αυτό είναι αυτονόητο.

Η Σερβία έχει τη δική της πορεία ειρήνης, οικονομικής προόδου και αυτά είναι τα συμφέροντά μας. Σεβόμαστε τους ανθρώπους που δείχνουν σεβασμό για τη χώρα μας και πάντα θα συμπεριφερόμαστε έτσι, θα είμαστε οι φύλακες όλων των άλλων ... Πληρώσαμε ένα υψηλό τίμημα τον 14ο αιώνα και πολλούς αιώνες αργότερα», είπε ο Βούτσιτς.

Τόνισε ότι «είναι καθήκον μας να δούμε πώς θα αναπτυχθούμε και ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη τώρα».

Υπενθύμισε ότι το 2012, η ​​ανεργία στη χώρα ήταν 25,9 τοις εκατό, και τώρα μόνο 7,3 τοις εκατό, και ότι ο μέσος μισθός ήταν 329 ευρώ, και σήμερα 511 ευρώ, που είναι μια αύξηση εισοδήματος άνω του 60 τοις εκατό.

Επεσήμανε ότι η Σερβία έχει δρομολογήσει ένα σοβαρό αναπτυξιακό πρόγραμμα, το "Σερβία 2025",  με το οποίο θα αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.

RTS

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr