Ελλάδα και Τουρκία συμμετέχουν σε άσκηση στη …Ρουμανία

 


Σεπτέμβριος 17, 2020. 21:10

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Τουρκία, η Ελλάδα, η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία θα πραγματοποιήσουν κοινή άσκηση στη Ρουμανία με τη συμμετοχή στοιχείων των Ειδικών Δυνάμεων των Βαλκανικών χωρών που θα διαρκέσει έως τις 25 Σεπτεμβρίου, στη Ρουμανία.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση η άσκηση η οποία άρχισε στις 14  Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει έως τις 25 του μήνα και σε αυτήν θα λάβουν μέρος μέλη των Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκία, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας.

Σκοπός της άσκησης, η οποία διοργανώνεται από τη Ρουμανική Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων.  είναι η ανάπτυξη φιλίας, συνεργασίας και συντονισμός μεταξύ των Ειδικών Δυνάμεων των Βαλκανικών χωρών, να μοιραστούν αμοιβαίες γνώσεις και εμπειρίες, να αναπτύξουν την ικανότητά τους να εκτελούν από κοινού επιχειρήσεις.

Από τη Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων της Τουρκίας θα λάβουν μέρος μία ομάδα ειδικών δυνάμεων και ενός διοικητικού μέλους, συνολικά 12 άτομα, όπως αναφέρει η Μιλιέτ.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr