Στόλτενμπεργκ για πιθανή σύγκρουση Τουρκίας- Ελλάδας


«Πιθανή τουρκο-ελληνική σύγκρουση»

Σεπτέμβριος 28, 2020. 22:24

Ο γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ σε μια  διαδικτυακή εκδήλωση απάντησε σε ερωτήσεις φοιτητών όσον αφορά τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο μεταξύ Ελλάδας και  Τουρκίας, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.


Αναφέρθηκε στο ζήτημα των τεχνικών συνομιλιών μεταξύ των δύο μερών, που αποσκοπούν  στη δημιουργία ενός μηχανισμού πρόληψης συγκρούσεων ή  αποτρεπτικών διαδικασιών για την πρόληψη ανεπιθύμητων συμβάντων και ατυχημάτων, επισημαίνοντας ότι ανησυχεί για την ένταση  μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.

Ο Στόλτενμπεργκ αναφέρθηκε στα πολλά στρατιωτικά στοιχεία, όπως πολεμικά πλοία και αεροσκάφη στην περιοχή, δηλώνοντας  ότι υπάρχει μια πρωτοβουλία για να ενώσει τους δύο συμμάχους, τονίζοντας ότι στόχος της Συμμαχίας είναι η ανάπτυξη ενός στρατιωτικού μηχανισμού πρόληψης συγκρούσεων.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι από τις 3 Σεπτεμβρίου έχουν  πραγματοποιηθεί για την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας  5 συναντήσεις στα κεντρικά γραφεί του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr