Η Ουκρανία στοχεύει στην «Τουρκική Ένωση»


Σεπτέμβριος 2, 2020. 22:22

Κίεβο.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας αποφάσισε να αποκτήσει το καθεστώς παρατηρητή στην «Τουρκική Ένωση», προκειμένου να χρησιμοποιήσει αυτόν τον διεθνή οργανισμό για να αμφισβητήσει το ρωσικό καθεστώς της Κριμαίας.


Η αναφορά έγινε από την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Εμινέ Τζαπάροβα στο «Ράδιο Σβόμποντα», όπως αναφέρει το  ρωσικό «Πολίτ Ναβιγκέιτορ».

«Θέλουμε τώρα να αποκτήσουμε καθεστώς  του παρατηρητή στην Τουρκική Ένωση. Πρόκειται για έναν διεθνή οργανισμό που περιλαμβάνει τουρκικές χώρες. Η Ουγγαρία ήταν η τελευταία που έλαβε το καθεστώς του παρατηρητή. 

Πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί επίσης να είναι μια πλατφόρμα όπου μπορούμε να θέσουμε το θέμα της Κριμαίας και των Τατάρων της Κριμαίας, και τις συνέπειες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σήμερα, μετά την (ρωσική) κατοχή», δήλωσε η Τζαπάροβα.

Οι προθέσεις της υφυπουργού, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «είναι η μεταφορά των θεμάτων ασφαλείας του Εύξεινου Πόντου, της Αζοφικής και της στρατιωκοποίησης  της Κριμαίας για να εξετασθούν εκεί», όπως είπε.

Στην  Τουρκική Ένωση συμμετέχουν οι χώρες: Τουρκία, Καζακστάν,  Κιργιστάν (Κιργιζία), Τουρκμενιστάν, Αζερμπαϊτζάν και Ουζμπεκιστάν.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr