Αίγυπτος- Κύπρος: Επιβεβαιώνεται η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέεται με την «Αφροδίτη»


Σεπτέμβριος 24, 2020. 23:09

Ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου, Ταρέκ αλ Μάλα, επιβεβαίωσε ότι η ενεργοποίηση των γραμμών φυσικού αερίου από την Κύπρο στην Αίγυπτο συνδέεται με την έναρξη των


εργασιών στον τομέα του οικοπέδου της Αφροδίτης, διευκρινίζοντας ότι οι «γραμμές από την Κύπρο στην Αίγυπτο συνδέονται με την ανάπτυξη της εξόρυξης του φυσικού αερίου και ότι ο αγωγός θα επεκταθεί συγχρόνως.

Τόνισε ότι η δημιουργία της γραμμής είναι οριστική και μη αναστρέψιμη και το κόστος της γραμμής κυμαίνεται από 800 εκατομμύρια έως ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Η αμερικανική εταιρεία Noble Energy ανακάλυψε περίπου 4,5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου στα τέλη του 2011 και μέρος των προμηθειών φυσικού αερίου που θα προέρχεται από την Κύπρο θα βρίσκεται στην αιγυπτιακή αγορά και τα υπόλοιπα θα προορίζονται για υγροποίηση και εξαγωγή στην Ευρώπη, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr