Πρώην υπουργός Εξωτερικών Αλβανίας: «Παρενέβη η Τουρκία στη συμφωνία με την Ελλάδα; Η Μπακογιάννη δεν μιλά άσκοπα»


Σεπτέμβριος 17, 2020. 20:32

Τίρανα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Μπέσνικ Μουσταφάι, μίλησε στο στούντιο News24, για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, Έντι Ράμα στην Ελλάδα, για το θέμα των διαπραγματεύσεων για τα θαλάσσια σύνορα και  τις δηλώσεις της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, Ντόρα Μπακογιάννη.


Όσον αφορά την υποτιθέμενη παρέμβαση της Τουρκίας στο σπάσιμο (στην ακύρωση) της πρώτης συμφωνίας με την Ελλάδα, όπως είπε η Μπακογιάννη, ο Μουσταφάι δήλωσε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί, αλλά από την άλλη πλευρά εξέφρασε  τη μεγάλη εκτίμηση του για την  Ελληνίδα πρώην υπουργό που υπέγραψε, τονίζοντας ότι δεν μιλά άσκοπα.

«Η Μπακογιάννη ήταν υπουργός Εξωτερικών όταν υπογράφηκε η πρώτη συμφωνία και φυσιολογικά δεν είναι ικανοποιημένη (από την εξέλιξή της). Δεν λέμε τίποτα καινούργιο, πράγματα που έχουν ειπωθεί, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι βοήθησε (στην ακύρωσή της) η Τουρκία.

«Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, αυτά θα δοθούν στη δημοσιότητα πολύ αργότερα, όταν θα ανοίξουν τα αρχεία. Ένας Τούρκος απόστρατος στρατηγός είχε γράψει για αυτό, αλλά απομένει να επιβεβαιωθούν. Δεν λέω ότι έγινε κάτι τέτοιο επειδή δεν έχω στοιχεία, αλλά, δεν μπορώ και να το αποκλείσω.

«Έχουμε περάσει πολλές στιγμές συνομιλίας με τη Ντόρα Μπακογιάννη, είναι μια πολύ σοβαρή κυρία. Δεν είναι άνθρωπος που μπλοφάρει, δεν προκαλεί, πολύ κλασικός διπλωμάτης, ένα ανάστημα που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Είμαι πεπεισμένος να πω ότι η Ντόρα Μπακογιάννη δεν μιλά άσκοπα.

» Δεν λέω ότι ο Έντι Ράμα λέει ψέματα, αλλά ακόμα κι αν λέει ψέματα, δεν θα ήταν η πρώτη φορά». "Ο Ράμα δεν έχει καμία συνοχή χαρακτήρα», δήλωσε ο Μουσταφάι.

Όσον αφορά τη δήλωση του πρωθυπουργού για παρέμβαση τρίτου στην επίλυση του θαλάσσιου ζητήματος, ο Μουσταφάι είπε ότι αυτό θα σήμαινε αποτυχία των συνομιλιών.

Bold News

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr