Αιφνιδιαστική επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΑΜ στην Κατεχόμενη Κύπρο


Σεπτέμβριος 13, 2020. 20:27

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ και οι επικεφαλής των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πήγαν στην Κατεχόμενη Κύπρο για να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες  της στρατιωτικής άσκησης «Μεσογειακή Θύελλα 2020».


Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο Ακάρ συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ,  τον διοικητή Στρατιωτικών Δυνάμεων Ουμίτ Ντουντάρ  και τον διοικητή Ναυτικών Δυνάμεων ναύαρχος Αντνάν Οζμπάλ και  τον διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων Χασάν Κιουτσουκακιούζ, πήγαν στην Κατεχόμενη Λευκωσία, αφού ολοκλήρωσαν τις επαφές τους στην περιοχή Κας της Αττάλειας.

Εκεί, θα παρακολουθήσουν μέρος της άσκησης «Μεσογειακή Θύελλα 2020» που πραγματοποιείται από κοινού με τις τουρκικές δυνάμεις  κατοχής του νησιού και δυνάμεων των τουρκοκυπρίων, με σκοπό την ανάπτυξη αμοιβαίας εκπαίδευσης, συνεργασίας και διαλειτουργικότητας, όπως σημειώνεται.

Η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας στο Κας και στην Κατεχόμενη Κύπρο δεν ήταν τυχαία, αφού την ίδια ημέρα η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκεπτόταν το Καστελόριζο για να τιμήσει την επέτειο της απελευθέρωσης του νησιού.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr