Βούλγαρος ευρωβουλευτής περιμένει έργα από τον Ζόραν Ζάεφ για την «ιστορία των δύο λαών»


Σεπτέμβριος 11, 2020. 21:06

«Ο ‘μακεδόνας’ πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, πάντα μιλούσε με μεγάλη αισιοδοξία και μεγάλη ελπίδα. Ελπίζω να είναι ειλικρινής, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει σχεδόν κανένα αποτέλεσμα. Η Βουλγαρία θα τηρήσει αυστηρά τις θέσεις της. Εναπόκειται στα Σκόπια να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο Βούλγαρος ευρωβουλευτής Αντρέι Κοβάτσεφ σε συνέντευξή του στο BGNES.


Σε συνέντευξή του στην Εθνική Τηλεόραση, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ είπε χθες το βράδυ ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί για το ζήτημα του Γκότσε Ντέλτσεφ.

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πιστεύει ότι αν αποδεχθούμε την ιστορική αλήθεια για τον Γκότσε Ντελτσόφ, να ορισθεί, δηλαδή, ως Βούλγαρος, θα είναι μια απώλεια για αυτούς.  Ότι με κάποιο τρόπο θα χάσουν την αλήθεια. Αυτό είναι ακατανόητο.

»Η σύγχρονη μακεδονική ταυτότητα και κρατική κατάσταση δεν μπορεί να στηριχθεί στην άρνηση όλων των Βουλγάρων, στη μυθολογία και στα ψέματα που επιβλήθηκαν στην εποχή του Τίτο», δήλωσε ο Αντρέι Κοβάτσεφ.

«Ο Ζόραν Ζάεφ και άλλοι πολιτικοί της Βόρειας Μακεδονίας λένε ότι αν αποδεχθούμε την αλήθεια, θα είναι ήττα για εμάς. Εδώ βρίσκεται το κύριο πρόβλημα.

 Δέχονται ότι τα ιστορικά γεγονότα είναι ήττα για το παρόν και το μέλλον. Λένε ότι αν το αποδεχτούμε αυτό, η Βουλγαρία θα κερδίσει και θα πρέπει να εγκαταλείψουμε τον Γκότσε Ντέλτσεφ.

Τους λέμε: αντίθετα, είναι και δικός σας. Όχι μόνο δεν πρέπει να τα παρατήσουμε, αλλά πρέπει να το γιορτάσουμε ακόμη περισσότερο.

 Όλοι οι επαναστάτες και οι αναγεννητές του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα είναι δικοί μας μαζί. Είμαστε από κοινού κληρονόμοι αυτών των ανθρώπων στη Βουλγαρία και στη σημερινή Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Δεν θέλουμε να τους παρατήσουν, ούτε θέλουμε κανέναν να είναι νικητής ή χαμένος με οποιονδήποτε τρόπο.

 Δεν μπορείτε να χάσετε την αλήθεια και την αναγνώριση των ιστορικών γεγονότων.

 «Κανείς δεν αρνείται το δικαίωμα των σύγχρονων (Σλαβο) Μακεδόνων να είναι αυτό που αισθάνονται και να μιλούν τη γλώσσα που θέλουν να ορίσουν», πρόσθεσε.

Με ανακοίνωσή της η  νέα ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας,  αναφέρει ότι όλες οι ιστορικές διαφορές θα επιλυθούν μέσω της Συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Zurnal

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr