Τουρκικά F-16 επιτέθηκαν στην Αρμενία;


Σεπτέμβριος 28, 2020. 19:56

Το αρμενικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε τη χρήση τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, για επιθέσεις εναντίον της Αρμενίας με αφετηρία τον εναέριο χώρο του Αζερμπαϊτζάν, πράγμα που σημαίνει ότι τα μαχητικά αεροσκάφη μεταφέρθηκαν αεροπορικώς μέσω του εναέριου χώρου της Γεωργίας ή του γειτονικού Ιράν.


Σύμφωνα με το αρμενικό υπουργείο, όπως σημειώνει αραβικό δημοσίευμα, τα συστήματα αεράμυνας θα παρακολουθούν τώρα και τον τουρκικό εναέριο χώρο σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τα σύνορα, αφού τα F-16 δεν έχουν πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Η Αρμενία διαθέτει σχετικά μεγάλο αριθμό συστημάτων αεροπορικής άμυνας και τα αεροσκάφη του Αζερμπαϊτζάν που έλαβε από την Τουρκία κατάφεραν να καταστρέψουν μεγάλο αριθμό από αυτά τις τελευταίες 24 ώρες.

 

Το Αζερμπαϊτζάν παραδέχθηκε την άφιξη τουρκικών δυνάμεων

 

Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν, Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ,  σύμφωνα με ιστοσελίδα της χώρας αυτής,  δήλωσε ότι «δεν γίνεται λόγος για τουρκική παρέμβαση στη σύγκρουση με την Αρμενία, ωστόσο παραδέχθηκε στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία εναντίον της Αρμενίας.

« Δεν υπάρχει Τουρκική παρέμβαση. Αν μιλάμε για την στρατιωτική-τεχνική συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν, τότε το Αζερμπαϊτζάν συνεργάζεται με διάφορες χώρες, ακόμη και σε μεγαλύτερο βαθμό με τη Ρωσία. Αν κοιτάξετε, τα όπλα που χρησιμοποιούνται σήμερα από τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν είναι ως επί το πλείστον ρωσικά», είπε.

Πρόσθεσε, όμως, γίνονται προγραμματισμένες ασκήσεις με τη Τουρκία στην επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν, που δηλώνει ότι έχουν φθάσει στη χώρα τουρκικές εναέριες δυνάμεις.

«Όσον αφορά τις στρατιωτικές ασκήσεις με την Τουρκία, είναι απολύτως προγραμματισμένες. Πέρυσι υπήρχαν περισσότερες από δέκα τέτοιες ασκήσεις στην επικράτεια του Αζερμπαϊτζάν. Ο κύριος στόχος είναι η αύξηση της μάχης. Ωστόσο, οι ασκήσεις που πραγματοποιεί το Αζερμπαϊτζάν με άλλες χώρες δεν είναι στρέφονται εναντίον μιας συγκεκριμένης χώρας», σημείωσε.

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr