Η Ρωσία άρχισε μεταφορά αεροσκαφών MiG-29 στην Αρμενία


Σεπτέμβριος 29, 2020. 20:36

Ενώ αναμένεται  κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, ιδιαίτερα μετά την υποστήριξη της Τουρκίας στο Μπακού, πληροφορίες ανέφεραν ότι η Ρωσία μετέφερε τουλάχιστον τρία μαχητικά αεροσκάφη M-29 στην Αρμενία.


Σύμφωνα με αναφορές, η μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών πραγματοποιήθηκε μέσω τον εναέριο χώρο του Ιράν, αφού το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία και η Τουρκία έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο τους στη Ρωσία.

«Τα ρωσικά αεροσκάφη MiG-29 παραδόθηκαν στην Αρμενία από το Ιράν. Μαχητικά, πιθανώς MiG-29, άγνωστης εθνικότητας, παρατηρήθηκαν στην περιοχή του Γερεβάν».

Πληροφορίες ανέφεραν ότι τα μαχητικά αεροσκάφη δεν παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις σχετικά με αυτό το γεγονός, ωστόσο, οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή σε ένα σημαντικό γεγονός - μια ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση βρίσκεται στην επικράτεια της Αρμενίας και ως εκ τούτου η μεταφορά ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών στην Αρμενία δεν είναι κάτι που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, ειδικά επειδή το Ιράν δεν έκλεισε τον εναέριο χώρο του για τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.



Avia pro

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr