Η Ρουμανία παρέλαβε τους πρώτους πυραύλους Patriot από τις ΗΠΑ


Σεπτέμβριος 17, 2020. 17:31

Ο ρουμανικός στρατός έλαβε την πρώτη παράδοση πυραύλων επιφανείας-αέρος Patriot των ΗΠΑ, που παρήγαγε η ‘Raytheon’, ως μέρος των προσπαθειών της χώρας να βελτιώσει τις αμυντικές της δυνατότητες εν μέσω απειλών από τη Ρωσία, σημειώνει η βουλγαρική «24 ώρες» επικαλούμενη τη Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία.


«Η Ρουμανία μόλις έγινε μια ασφαλέστερη χώρα με την αποδοχή αυτών των πυραύλων  Patriot στην επικράτειά της. Οι Ρουμάνοι πολίτες προστατεύονται τώρα καλύτερα", δήλωσε ο πρωθυπουργός Λούντοβιτς Ορμπάν στην τελετή αποδοχής πυραύλων σε ένα χώρο δοκιμών κοντά στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.

Το πυραυλικό σύστημα θα αποτελέσει μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος αεροπορικής άμυνας, μαζί με τα μαχητικά αεροσκάφη  F-16 που αγοράστηκαν πρόσφατα, ως μέρος της διαδικασίας αναβάθμισης του παρωχημένου στρατιωτικού εξοπλισμού της Ρουμανίας, ώστε να πληροί τα πρότυπα του ΝΑΤΟ.

Το σύστημα των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι ένα σημαντικό στοιχείο της ατζέντας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ για την αμυντική μεταρρύθμιση, η οποία επιδιώκει να βελτιώσει την αποτρεπτική της ικανότητα σε οποιαδήποτε απειλή από τη Ρωσία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πει επανειλημμένα ότι η Μόσχα βλέπει την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στην Ανατολική Ευρώπη ως μεγάλο κίνδυνο και ότι η Μόσχα θα αναγκαστεί να ανταποκριθεί ενισχύοντας τις δικές της δυνατότητες πυραύλων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν από τα μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν σταδιακά τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους στο 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος και η Ρουμανία, στενή σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που ακολουθούν αυτήν την προτροπή.


24 Часа, bnr,

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr