Τσαβούσογλου: Η Τουρκία δεν έχει ακόμη ενεργοποιήσει το S-400

 


S-400'lerle Mürted Hava Üssü- H αεροπορική βάση Μούρτεντ με τους S-400

Σεπτέμβριος 17, 2020. 22:58

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποκάλυψε σήμερα, Πέμπτη, ότι τα συστήματα πυραύλων «S-400» που αγοράστηκαν από τη Ρωσία δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί.


«Οι πύραυλοι S-400 δεν είναι ακόμη ενεργοί», είπε ο υπουργός κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNN Turk. Οι στρατιώτες μας ξέρουν τι να κάνουν με την ενεργοποίηση του S-400. Αγοράσαμε αυτό το σύστημα γιατί μας ήταν εντελώς απαραίτητο».

 Τα συστήματα έπρεπε να τεθούν σε λειτουργία τον Απρίλιο, αλλά η λειτουργία φαίνεται να έχει καθυστερήσει λόγω της τρέχουσας κατάστασης του COVID-19. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τουρκία έχει δοκιμάσει το σύστημα S-400  με δυτικά αεροσκάφη, μεταξύ αυτών και των F-16, δύο φορές μέχρι τώρα.

Αξιωματούχος του τουρκικού υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS της Ρωσίας ότι διεξήχθη μια τέτοια δοκιμή  έναντι των μαχητικών αεροσκαφών F-16 τον περασμένο Νοέμβριο.

Τα σχόλια του Τσαβούσογλου έδωσαν τέλος στις εικασίες ότι το σύστημα αεροπορικής άμυνας είχε παρακολουθήσει αεροσκάφη F-22 και F-35 των ΗΠΑ στις πτήσεις τους πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα τον Ιούλιο. 

Ρωσικοί ιστότοποι ανέφεραν ότι τα ραντάρ S-400 που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Μούρτεντ (Mürted Hava Üssü), εντόπισαν την παρουσία αμερικανικών αεροσκαφών τρεις φορές.

Defense Arabic

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr