Yeni Safak: Η Τουρκία έχει «νομιμότητα» στρατιωτικής επέμβασης στα ελληνικά νησιά


Φωτό από τη Yeni Şafak

Σεπτέμβριος 10, 2020. 21:19

Άγκυρα.

Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», δημοσίευσε πολεμικό υλικό σχετικά με μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση της Άγκυρας στα ελληνικά νησιά ως νόμιμη αντίδραση στο γεγονός ότι η Αθήνα τα έχει στρατικοποιήσει πρόσφατα  κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών, σημειώνει βουλγαρικό δημοσίευμα επικαλούμενο την τουρκική έκδοση.


«Η Τουρκία έχει τη δύναμη της νομιμότητας: Η μόνη λύση για τη στρατικοποίηση των νησιών είναι η «στρατιωτική επιλογή» είναι ο τίτλος της εφημερίδας, η οποία θεωρείται «ανεπίσημο γραφείο Τύπου» του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συχνά διαφημίζει και ανεπίσημα ανακοινώνει τις προθέσεις της τουρκικής κυβέρνησης, προετοιμάζοντας έτσι το κοινό για ό, τι βρίσκεται μπροστά.

Ο συντάκτης του επίμαχου άρθρου είναι ο Χασάν Οζκάν (Hasan Özkan), εκπρόσωπος του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών Ρούμελι («Γη των Ρωμιών»)- Βαλκάνια [Rumeli Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi]

Γράφει:

«Η Ελλάδα απέρριψε τα αιτήματα της τουρκικής διπλωματίας για δίκαιη διαίρεση της ανατολικής Μεσογείου και η συμφωνία της με την Αίγυπτο έκλεισε την πόρτα σε αυτήν την πιθανότητα. 

Οι ειδικοί λένε ότι η Τουρκία έχει τη δύναμη της νομιμότητας και ότι: το Διεθνές Δικαστήριο θα αναγκαστεί να αποφανθεί εναντίον της Ελλάδας. Η Ελλάδα γνωρίζοντας αυτό και επειδή οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων δεν είναι σύμφωνες με το νόμο, προσπαθεί να τα θέσει σε πολιτική βάση. Οι ειδικοί, αναφέρονται στα στρατιωτικά νησιά, δήλωσαν  ότι η μόνη λύση είναι η στρατιωτική επιλογή.

Ο Χασάν Oζκάν γράφει ότι «εάν αποτύχει η διπλωματία, η Τουρκία έχει το νόμιμο δικαίωμα να εισβάλει στα ελληνικά νησιά, όπως έκανε στη Συρία για αυτοάμυνα!».

«Η Γαλλία και η Ελλάδα προσπαθούν να πείσουν την ΕΕ για το ζήτημα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Αλλά είναι σαφές ότι άλλες χώρες δεν το βλέπουν τόσο θετικά, επειδή βλέπουν την αλήθεια. Επειδή αυτό που κάνει η Ελλάδα είναι προφανές. Η ΕΕ δεν πρέπει να παραμελήσει τις υπαρξιακές της αξίες.

«Δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις της με την Τουρκία λόγω των παράνομων απαιτήσεων και επιθυμιών της Ελλάδας», δήλωσε ο Γιοζκάν, περιγράφοντας την Ελλάδα ως «εισβολέα των νησιών του Αιγαίου», σημειώνει το δημοσίευμα.

Fokus

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr