Έγινε η καθέλκυση της 3ης κορβέτας MİLGEM παρουσία του Τούρκου ΥΠΑΜ


Οκτώβριος 25, 2020. 20:30

Καράτσι.

Ο υπουργός αμυντικής παραγωγής του Πακιστάν, Ζουμπέιντε Τζελάλ Χαν δήλωσε ότι οι κορβέτες MİLGEM θα αποτελέσουν σύμβολο της φιλίας μεταξύ του Πακιστάν και της Τουρκίας.


Πρόκειται για την τρίτη κορβέτα τύπου MİLGEM της συνεργασίας Πακιστάν- Τουρκίας, που αποπερατώθηκε στα ναυπηγεία του Πακιστάν. Οι δύο πρώτες είχαν χτιστεί στην Τουρκία, ενώ ακόμη μία θα παραδοθεί μέχρι το 2023.

Στην τελετή καθέλκυσης στο Πακιστάν παραβρέθηκε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, προσκεκλημένος του ομόλογού του Χαν, σύμφωνα με την τουρκική ‘Ντενίζ Χαμπέρ’.

Το πακιστανικό ναυτικό υπέγραψε σύμβαση με την τουρκική ναυπηγική εταιρεία Asfat τον Ιούλιο του 2018 για την απόκτηση τεσσάρων πλοίων κατηγορίας MİLGEM.

Τον Οκτώβριο του 2019, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν μαζί με τον αρχηγό του Ναυτικού του Πακιστάν, ναύαρχο Ζαμπάρ Χαμπάτ Αμπάσι έκοψαν την πρώτη μεταλλική πλάκα της κορβέτας κατά τη διάρκεια τελετής στην Κωνσταντινούπολη.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr