Ahram: Η Τουρκία αγνοεί τα αιτήματα για διάλυση των πολιτοφυλακών και αρχίζει να τις εκπαιδεύει


Οκτώβριος 14, 2020. 23:23

Κάιρο.

Η τηλεόραση Al-Ghad παρουσίασε ένα βίντεο με το οποίο αποκάλυψε την τουρκική παρέμβαση στις υποθέσεις της Λιβύης, γράφει η αιγυπτιακή Ahram.


Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, καθώς οι Λίβυοι περιμένουν τη διάλυση των ένοπλων πολιτοφυλακών στη Δυτική Λιβύη και την απομάκρυνση των μισθοφόρων από τη χώρα τους, η Τουρκία συνεχίζει να εκπαιδεύει τις δυνάμεις της κυβέρνησης Al Wefaq της Τρίπολης, ώστε να αποτελέσουν ένα εργαλείο πίεσης σε οποιαδήποτε επερχόμενη κυβέρνηση, αφού τις οπλίσει και τις φανατίσει εναντίον του εθνικού στρατού της Λιβύης.

Στο αποκαλυπτικό βίντεο αναφέρεται στο τουρκικό υπουργείο Άμυνας  το οποίο δημοσίευσε για με την εκπαίδευση των πολιτοφυλακών, σε στρατόπεδο κατάρτισης στη Μισράτα της Λιβύης, με σκοπό να σχηματίσει δυνάμεις για την υποστήριξη των δυνάμεων της Τρίπολης.

Πριν από αυτό, το υπουργείο δημοσίευσε φωτογραφίες ασκήσεων στην πόλη Αλ Κουμς, ανατολικά της Τρίπολης, με επικεφαλής Τούρκους στρατιώτες,  οι οποίο θα εκπαιδεύσουν πολιτοφυλακές για περίοδο 6 εβδομάδων.

Η Τουρκία δικαιολόγησε αυτές τις ασκήσεις αναφέροντας ότι εντάσσονται σε στρατιωτικές και άλλες συμφωνίες με την κυβέρνηση της Τρίπολης, αλλά παρατηρητές θεωρούν τη δικαιολογία ως τουρκικό ελιγμό για να παρακάμψουν τα εσωτερικά και διεθνή αιτήματα για διάλυση των πολιτοφυλακών, καθώς προσπαθεί η Τουρκία να παρατείνει την εμπλοκή της στο έγκλημα θέτοντας εμπόδια στην επίλυση της πολιτικής κρίσης στη Λιβύη.

 



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr