Ανίσχυροι οι Ρώσοι μπροστά στα οπλισμένα Bayraktar! λένε οι Τούρκοι


Οκτώβριος 23, 2020. 19:05

Τα  οπλισμένα drone και τα ‘καμικάζι’ που ανήκουν στον στρατό του Αζερμπαϊτζάν χτύπησαν με επιτυχία περισσότερα από 40 συστήματα και στοιχεία αεροπορικής άμυνας στις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, γράφει η τουρκική “milliyet”.


Ο σχεδιασμός τους βρίσκεται στο παρασκήνιο αυτής της επιτυχίας μετά τη Λιβύη και τη Συρία, συνεχίζει το δημοσίευμα.

 Ο αναλυτής αμυντικής  πολιτικής Τουράν Ογκούζ δήλωσε ότι «τα drone ‘Bayraktar TB-2’ πετάνε πιο αργά από την ανίχνευση που κάνουν τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας και δεν μπορούν να ακολουθήσουν τα πυρομαχικά MAM-L από το εύρος που έχουν», προσθέτοντας ότι «υπάρχει ένας πολύ καλός προγραμματισμός στο παρασκήνιο της λειτουργίας τους στην πράξη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα τα τουρκικά οπλισμένα drone κατάφεραν ζημιές στον αρμενικό στρατό αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία, όπως σημειώνεται.

«Μέχρι τώρα έχουν  διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην κατεδάφιση των οχυρώσεων που έχτισε ο Αρμενικός στρατός εδώ και 28 χρόνια και έδωσαν βάθος στην επιχείρηση,  αφού τα οπλισμένα drone κατάφεραν να χτυπήσουν περισσότερα από 40 ρωσικά συστήματα και εξαρτήματα αεροπορικής άμυνας».

 

Τα S-300 δεν μπορούν να ακολουθήσουν το TB-2 

 

Μιλώντας στην Yeni Şafak, ο αναλυτής αμυντικής πολιτικής Τουράν Ογκούζ είπε ότι ένας πολύ καλός τακτικός σχεδιασμός βρίσκεται πίσω από αυτήν την επιτυχία των Bayraktar TB-2.

«Το ντουέτο Bayraktar και MAM-L δεν μπορεί να χτυπηθεί επειδή τα ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας έχουν περιορισμούς.

Το σύστημα εναέριας άμυνας 9K33 OSA, από αυτά χτυπήθηκαν 13, μπορεί να ανιχνεύσει αεροσκάφη  με ταχύτητες κάτω των 360 km / h  πριν 6,4 χλμ  και σε υψόμετρο 5 χιλιομέτρων.

Το Bayraktar TB-2 μπορεί να πετάξει με ταχύτητα μικρότερη από 130 km / h. Μπορεί να πυροδοτήσει πυρομαχικά από υψόμετρο πάνω από 5,5 χλμ.  και η εμβέλεια του MAM-L είναι 8 έως 14 χιλιόμετρα.

Λοιπόν, πώς κινήθηκε το Bayraktar TB-2 στο πεδίο με τα S-300; 

Τα S-300 δεν μπορούν να παρακολουθούν πτήσεις που πραγματοποιούνται με ταχύτητες κάτω από 180 km / h ως  μια εσωτερική δυσλειτουργία τους.

Όλα αυτά έχουν μελετηθεί λεπτομερώς και όλα τα ρωσικά συστήματα άμυνας έχουν πληγεί με επιτυχία, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr