Τα «αόρατα ελληνικά υποβρύχια» δεν είναι «αόρατα» λένε οι Τούρκοι


Οκτώβριος 15, 2020. 20:29

Υπήρξαν ισχυρισμοί σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα- γράφει το Σπούτνικ στην τουρκική γλώσσα- ότι τα υποβρύχια που ανήκουν στις ελληνικές ναυτικές δυνάμεις δεν μπορούσαν να εντοπιστούν από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.


Αποδείχθηκε, τελικά, ότι τα ελληνικά υποβρύχια που δραστηριοποιούνται στην Ανατολική Μεσόγειο  καταγράφηκαν από τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι «τα υποβρύχια τύπου 214 είναι αόρατα στα ναυτικά αεροπλάνα περιπολίας και ελικόπτερα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και δεν μπορούσαν να εντοπιστούν αυτά τα υποβρύχια».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείο Anadolu, πηγές ασφαλείας ανέφεραν ότι οι εν λόγω ισχυρισμοί δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια.

Έτσι, εμφανίστηκαν εικόνες υποβρυχίων, τα οποία περιγράφονται ως ‘αόρατα’, που ελήφθησαν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο βίντεο που δημοσίευσε η Διοίκηση των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων φαίνονται τα περισκόπια των εν λόγω υποβρυχίων. Αναφέρθηκε ότι υπήρχαν νυχτερινές και πρωινές λήψεις των υποβρυχίων.



--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr