Σκόπια: Στρατιωτική Αποστολή Εστάλη στο Κοσσυφοπέδιο


Οκτώβριος 17, 2020. 20:24

Από σήμερα, ο στρατός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, ως 30η χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, θα συμμετάσχει με 44 μέλη στην αποστολή KFOR στο Κοσσυφοπέδιο. Η αποστολή θα τεθεί υπό τη διοίκηση της «Δύσης».

Για την αποστολή αυτή, πραγματοποιήθηκε τελετή στο στρατόπεδο ‘Ίλιντεν’ των Σκοπίων με τη παρουσία εκπροσώπων της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Σύμφωνα με την υπουργό Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, πρόκειται για την πρώτη αποστολή του στρατού της Βόρειας Μακεδονίας μετά την ένταξη της χώρας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

«Τα γενναία μέλη του Στρατού της Βόρειας Μακεδονίας, θα σταθούν δίπλα- δίπλα, ίσα μεταξύ ίσων και θα δείξουν ό, τι γνωρίζουν όλες τις δεξιότητες και γνώσεις των συναδέλφων τους από τις συμμαχικές χώρες στην αποστολή KFOR», είπε η Σεκερίνσκα στη σημερινή τελετή.

Ο πρόεδρος Στέβο Πενταρόφσκι επεσήμανε ότι η συμμετοχή της χώρας σε μια αποστολή υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ, «αποτελεί σαφή ένδειξη της πρόθεσής μας να είμαστε ενεργό και δεσμευμένο μέλος της Συμμαχίας και την πρόθεσή μας να συμβάλουμε στην ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή και πέραν αυτής».

«Η αποστολή σας», όπως επισήμανε ο αρχηγός του κράτους, «έχει προστιθέμενη αξία, γιατί πηγαίνετε σε μια χώρα που είναι ο γείτονάς μας και ο φίλος μας και με την οποία έχουμε βαθιές ιστορικές, πολιτιστικές και οικονομικές σχέσεις. Πιστεύω ότι η παρουσία του μακεδονικού σώματος στο Κοσσυφοπέδιο θα εμβαθύνει περαιτέρω αυτές τις σχέσεις».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr