Παρέμβαση Ρωσίας για τη «Μεγάλη Αλβανία»


Οκτώβριος 12, 2020. 20:43

 Για τη Ρωσία, η κοινή συνεδρίαση των κυβερνήσεων της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου στα Τίρανα πριν από 10 ημέρες και οι αποφάσεις που ελήφθησαν,  αποτελεί ένδειξη της «Μεγάλης Αλβανίας».


Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι η πολιτική της «Μεγάλης Αλβανίας» αποτελεί απειλή για την ασφάλεια στην περιοχή.

«Οι προσπάθειες της Πρίστινα και των Τιράνων για την προώθηση της πολιτικής της «Μεγάλης Αλβανίας» απειλούν την ασφάλεια στα Βαλκάνια. 

Υπάρχει μια αόριστη εντύπωση, παρά τον αμφίβολο και επικίνδυνο χαρακτήρα της «προσέγγισής τους», ότι οι κυβερνήσεις των Τιράνων και της Πρίστινα συνεχίζουν να προωθούν την πολιτική της «Μεγάλης Αλβανίας», ανεξάρτητα από το πόσο προσπαθούν να ωραιοποιήσουν τα σχέδιά τους. 

»Τέτοιες δράσεις αποτελούν πραγματική απειλή για την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

 Η αναφορά σχετικά με την ανάγκη «εξάλειψης των συνόρων» μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου, δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία. 

«Τέτοιοι στόχοι υπονομεύουν τη διαδικασία επίλυσης του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου, ακυρώνουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται καθώς  επιδιώκουν την εξεύρεση λύσης αποδεκτής και από τις δύο πλευρές μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα», ανέφερε η ανακοίνωση, σύμφωνα με την αλβανική Fast News Albania.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr