Η Γαλλία έστειλε πίσω Αλβανούς που ζητούσαν άσυλο


Φωτό από: Lapsi.al

Οκτώβριος 13, 2020. 20:07

Οι γαλλικές αρχές για άλλη μια φορά έστειλαν στην πατρίδα τους, Αλβανούς που ζητούσαν άσυλο. Η επιχείρηση των γαλλικών αρχών πραγματοποιήθηκε βάσει συμφωνίας με τις αρμόδιες αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τις οποίες συντονίστηκαν οι δράσεις, γράφει το 

αλβανικό δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι  αυτή τη φορά πρόκειται  για 25 Αλβανούς που προστέθηκαν στους εκατοντάδες που επαναπατρίστηκαν από ευρωπαϊκές χώρες μέσα στο 2020.

Η κρατική αστυνομία της Αλβανίας επανέλαβε την έκκλησή της να μην ζητούν πολιτικό άσυλο οι Αλβανοί πολίτες σε χώρες της ΕΕ, καθώς οι πιθανότητες να το αποκτήσουν είναι μηδενικές.

«Τέτοιες επιχειρήσεις επαναπατρισμού θα συνεχιστούν  και τους επόμενους μήνες. Η κρατική αστυνομία καλεί όλους τους Αλβανούς πολίτες που ταξιδεύουν σε χώρες της ΕΕ, να σεβαστούν τους κανόνες κυκλοφορίας στον χώρο Σένγκεν και να μην ζητήσουν άσυλο, καθώς οι πιθανότητες να το αποκτήσουν είναι μηδενικές.

»Εν τω μεταξύ, η Συνοριακή Αστυνομία αύξησε τους ελέγχους στα σημεία διέλευσης των συνόρων, για την τεκμηρίωση και την εκπλήρωση των όρων ταξιδιού σε χώρες της ΕΕ, ενίσχυσε, επίσης,  τους ελέγχους στα πράσινα σύνορα», ανακοίνωσε η αστυνομία. 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr