Τουρκία: Ολοκληρώθηκε η πειραματική φάση εκσυγχρονισμού θωρακισμένων οχημάτων


Οκτώβριος 15, 2020. 18:38

Άγκυρα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας  κατάρτισαν σχέδιο εκσυγχρονισμού των θωρακισμένων οχημάτων τους με νέα οπλικά συστήματα και εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.


Αυτό αναφέρθηκε από την τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak», όπως σημειώνει η Agenzia Nova.

Ολοκληρώθηκε η  πειραματική φάση εκσυγχρονισμού - με επικεφαλής την προεδρία των αμυντικών βιομηχανιών, έναν πολιτικό φορέα επιφορτισμένο με την ενίσχυση και τη διαχείριση της τουρκικής στρατιωτικής τεχνολογίας. 

Ξεκίνησε στα τέλη του 2019, αυτή η φάση έχει κοστίσει περίπου 113 εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Aselsan και την Fnns.

 133 οχήματα θα εκσυγχρονιστούν τώρα και θα είναι εξοπλισμένα με τηλεχειριζόμενα όπλα Nefer, συστήματα προειδοποίησης λέιζερ και συστήματα πλοήγησης και κατεύθυνσης των οχημάτων. 

Τα οχήματα θα είναι επίσης εξοπλισμένα με κλιματισμό, συστήματα θέρμανσης και μετριασμού της έκρηξης που ενισχύουν τη θωράκιση και την προστασία από εκρηκτικές συσκευές.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr